Şırnak’ta AKP’ye serbest olan konser HDP’ye yasak

img
ŞIRNAK - Cizre’de HDP’nin yapmak istediği kitlesel şölen pandemi gerekçesiyle yasaklanırken, AKP’li Şırnak Belediyesi iki gün boyunca yapacağı konsere izin verildi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü, kuruluş yıldönümlerine ilişkin 15 Ekim'de düzenlemek istediği kitlesel şölene Cizre Kaymakamlığı tarafından pandemi gerekçesiyle yasaklandı. 6 Ekim’de kaymakamlığa yapılan başvuru, koronavirüs (Kovid-19) gerekçesiyle “talebiniz uygun görülmemiştir” diye yanıtlandı. Ancak 13-14 Ekim'de Şırnak Belediyesi'nin "Kültür Şöleni" adı altında Şehir Stadyumunda yapacağı konserlere hiçbir engel çıkartılmadı. 
 
YASAK SADECE HDP’YE 
 
HDP Cizre ilçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, her yıl partilerinin kuruluşunu halkla birlikte büyük bir coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak, kutlama için yaptıkları başvurunun Cizre Kaymakamlığı tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.  Ecevit, “Halkımızla buluşmamızı istemiyorlar ve bunun için çeşitli gerekçelerle yapmak istediğimiz bütün etkinlikleri engellemeye çalışıyorlar” dedi. 
 
AKP’li Şırnak Belediyesi’nin “Kültür Şöleni” adı altında iki gün boyunca etkinlik düzenleyeceğini hatırlatan Ecevit, "Bu etkinliklere sanatçıların katılacağı büyük konserler de verilecek. Yani mesele pandemi değil, asıl mesele HDP’dir. Çünkü AKP’li belediye yapmak istediği zaman izin veriliyor ama biz yapmak istediğimiz zaman pandemi engeli çıkıyor. Bu yapılan ikiyüzlü politikanın yansımasıdır” diye konuştu. 
 
Her halükarda kuruluş yıldönümlerini kutlayacaklarını dile getiren Ecevit, halkı da 15 Ekim'de yapılacak kutlamalar için parti binasına davet etti.