Öğretmenin kremini kullanan çocuklara disiplin cezası

img

DİYARBAKIR- Batman’da öğretmenin masasındaki el kremini kullandıkları iddiasıyla ilkokul öğrencisi 8 çocuk hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde 7 Ekim günü Hürriyet Ortaokulu’nda sekizinci sınıfta okuyan 8 öğrenci hakkında öğretmenin el kremini kullandıkları iddiasıyla disiplin soruşturması açıldı.

Gazete Karınca’da yer alan habere göre Fen Bilgisi öğretmeninin “özel eşyalarını karıştırmak” iddiasıyla açılan soruşturmada bir skandala imza atıldı. Edinilen bilgilere göre teneffüs arasında öğretmen masasındaki şeffaf kalemlikteki kremi çıkaran bir öğrenci eline sürdü. Daha sonra yaşları 11 ile 13 arasında değişen 7 arkadaşı da kremden kullandı.

Sınıfa geldiğinde kremin kullanıldığını fark eden öğretmen, çocuklara bunu kimin yaptığını sordu. Çocuklar “Öğretmenim sizin olduğunu bilmiyorduk. Masanın üzerinde duruyordu, biz de elimize sürdük. Özür dileriz. Size krem alıp, yaptığımız hatayı telafi etmek istiyoruz” demesine rağmen, Fen Bilgisi öğretmeni çocukların disipline gönderilmesini talep etti.

Bunun üzerine okul yönetimi 8 öğrencinin ailesine şu mesajı attı: “Sayın veli, öğretmenin özel eşyasını karıştırmaktan dolayı velisi bulunduğunuz … bugün öğrenci davranışları değerlendirme kuruluna sevk edilmiştir. Bilginize.”

VELİLERE HAKARET

Mesajı alan ve detayları öğrenmek isteyen veliler de Fen Bilgisi öğretmeni tarafından  hakarete uğradı. Bunun üzerine başlayan tartışmada, okul müdürü ve Fen Bilgisi öğretmeni öğrencilerin velilerini polise şikayet etti.

ÇAPRAZ SORGU

Olayın yaşandığı gün öğrencilere eğitim vermeyen okul yönetimi, ertesi gün okulun Disiplin Kurulu’nda yer alan 4 öğretmen tarafından 8 öğrenci tek tek çapraz sorguya çekildi. Pedagog ya da rehber öğretmenin katılmadığı sorguda öğrencilere, “Arkadaşın senin adını verdi. Sen kremi çıkardın. Suçunu itiraf et. Ya da sen de başkasının ismini ver kendini kurtar” denilerek arkadaşına iftira atmaları istendi.

Konuya ilişkin ulaşılan okul yönetimi ise iddialara ilişkin bilgi veremeyeceğini aktardı.