Kağıthane’de zabıtalar bu kez 2 genci engellemeye çalıştı

img

İSTANBUL- Kağıthane’de zabıtalar seyyar satıcılık yapan 2 kişiyi genci engellemek istedi.Yurttaşların tepki göstermesi üzerine zabıtalar alandan uzaklaştı.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan Perpa metrobüs durağı önünde seyyar satıcılık yaparak geçimini sürdürmeye çalışan 2 arkadaş Nihat Demirci ve Seyithan Seyyar’ın, satış yapması zabıtalar tarafından engellenmeye çalışıldı. Kağıthane Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tezgahın başına gelerek burada satış yapamayacaklarını ve gitmelerini istedi. Buna tepki gösteren Seyithan Seyyar, "Ben bugün direneceğim. Benim evinde çocuklarım benden ekmek bekliyor. Ben bu işi yapmazsam ne yapacağım? 2 diplomam var ama işsizim. Bugün Kağıthane        Belediyesi’ne gittiğimde belediye müdürü Esmen Sarıkaya, 'Elinizden geleni ardına koymayın' dedi ve gitti. Şimdi de ben diyorum elinizden geleni ardınıza koymayın. Artık yeter. Ne oluyorsa olsun" diyerek isyan etti. 

‘BİR MEYVENİN PAHALI OLMASI MI YASAL?’

7 Ekim'de Kağıthane'deki zabıtarın, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan genci darp ettiğini hatırlatan Seyyar, "Ben buradayım o zabıtalar gelsin beni de dönsün" dedi. "Artık doldum" diyen Seyyar, "İnsanların fiyat artışından dolayı alamadıkları meyveleri asın diye buradayız. Ama zabıtalar gelip bizim burada yasalara uymadığımızı söylüyor. Bu yasal değil de bir meyvenin o kadar pahalı olması mı yasal. Biz artık hiçbir şeyden korkmuyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

'BURADAN GİTMİYORUZ'

Nihat Demirci de zabıtalara uyuşturucunun rahatlıkla satıldığına vurgu yaparak, "Gidin uyuşturucu satıcılarını yakalayın. Ben 11 nüfusa bakıyorum. Geçimimi de buradan yapıyorum. Siz bana 'Buradan gidin' diyorsunuz. Bu nasıl insanlık? Buradan gitmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

KAĞITHANE HALKI SATICILARI SAHİPLENDİ

Bu sırada olayın yaşandığı yere toplanan Kağıthane halkı, "Çok haklı. Geçimini bu şekilde yapıyor. Başka ne yapsın bu insan? Gidin uyuşturucu satıcılarını yakalayın" sözleriyle destek verdi.

Yurttaşlardan biri de armuda işaret ederek, "Bu meyve marketlerde 17 TL, ama burada 7 buçuk TL. Marketlerde alamadığımız ürünü buradan alabiliyoruz. Bırakın evine ekmek götürsün bu gençler" dedi.

Gelen tepkiler üzerine zabıta ekipleri alandan uzaklaştı.