Silivri Cezaevi’nde tutuklular arası iletişim kesildi

img

MARDİN - Silivri Cezaevi’nde tutuklu Abdürrahim Baybars, koğuşlara yapılan baskın sonrası koğuş ve bloklarının değiştirildiğini ve arkadaşlarıyla iletişimlerinin kesildiğini bildirdi. Kürkçüler Cezaevi’nde olan Abdülkadir Baybars ise, 23 gündür açlık grevinde.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu Abdürrahim Baybars, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 7 Ekim’de koğuşlarına baskın yapıldığını koğuş ve bloklarının değiştirilerek, arkadaşlarıyla iletişimlerinin kesildiğini söyledi. Kendilerine bazı tutukluların E bloka sevk edeceklerini diğerlerinin ise 3 Nolu Cezaevine sevk edileceğini söyleyen gardiyanlar, talimatın Adalet Bakanlığı’ndan geldiğini ileti. Baybars, sabaha karşı sabah saat 04.00 civarında anlamadıkları bir şekilde sadece koğuşlarının değiştirildiğini aktardı.  
 
13 kişiyle birlikte üstü telle kapalı kafes şeklinde bir koğuşa götürüldüklerini anlatan Baybars, bütün arkadaşlarıyla bağlantılarının kesildiğini söyledi. E bloka götürüldüğü belirtilen tutuklulardan hiç haber alamadıklarını belirten Baybars, bundan sonra nereye götürülecekleri konusunda bilgilerinin olmadığını ifade etti. Cezaevindeki durumun belirsiz olduğunu sözlerine ekleyen Baybars, kamuoyunun duyarlı olmasını istedi. 
 
23 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE
 
Abdürrahim Baybars’ın Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan ve tek başına hücrede tutulan kardeşi Nusaybin Davası tutuklusu Abdülkadir Baybars da ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 23 gündür başladığı açlık grevini sürdürdüğünü söyledi. 2016’dan bu yana tutuklu olan Baybars, 4 yıldır tek başına tutulduğu hücreden çıkarılmasını istiyor.