Gazeteci Takva hakkında beraat kararı

img
VAN - Gazeteci Ruşen Takva’nın “örgütü üyeliği” suçlaması yargılandığı davada beraat kararı verildi. 
 
Gazeteci Ruşen Takva’nın Van’da yapılmak istenen bir yürüyüşü takip ettiği gerekçesiyle “örgüt üyeliği” suçlamasıyla hakkında açılan davanın karar duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
Duruşmada Takva ile avukatları Burcu Şeber ve Mahmut Kaçan hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savcı, esas hakkında mütalaasını verdi. Mütalaada Takva’nın gazeteci kimliğiyle orada bulunduğuna dikkat çeken savcılık, isnat edilen suçlamalar için yeterli delilin oluşmadığını belirterek Takva’nın beraatine karar verilmesini talep etti.
 
Mütalaanın ardından söz alan Takva, mevcut dosyanın dava konusu edilemeyeceğini belirtti. Takva, “HDP, demokratik hakkını kullandı. Ben de gazeteci olarak bu yürüyüşü takip ettim. Ortada bir suç yok. Gazeteci değil protestocu olarak orada olsaydım yine suç olmamalı ” dedi. Mahkeme heyeti, “suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle” Takva hakkında beraat kararı verdi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Van’da 8 Ocak’ta gazeteci Ruşen Takva hakkında “Kürt Halkının Özgürlüğü ve Ulusal Birliği” konulu basın açıklaması ve yürüyüşü takip etmesi suçlama konusu yapılarak dava açıldı. Davanın iddianamesinde Takva’nın, “yürüyüşü düzenleyen ve yöneten konumunda olduğu” ve “uyarılara rağmen yasal olmayan gösteri ve yürüyüşe devam ettiği” iddia edilerek, gazeteci hakkında 9 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.