Başkalarına ait dokümanları gönderen tutukluya soruşturma

img
OSMANİYE - Osmaniye Cezaevi'nde 2018'de başka tutuklulara ait dokümanları gönderen Ferhat Demirbaş adlı tutukluya 3 yıl sonra soruşturma açıldı. 
 
Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2018'de başka tutuklulara ait dokümanları gönderdiği gerekçesiyle adli tutuklu Ferhat Demirbaş, hakkında 3 yıl sonra Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma açıldı. "Sakıncalı eşyalar bulundurmak"la suçlanan Demirbaş, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile önce Osmaniye Başsavcılığı'na akabinde de Osmaniye  1'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade verdi. Savcılıkta ifade veren Demirbaş, dokümanların kendisine ait olmadığı, daha önce İzmir'de de bu dokümanlara dair hakkında soruşturma açıldığını ancak ceza almadığını belirterek, suçlamayı reddetti. Savcılık,  Demirbaş'ı "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle  Osmaniye  1'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
 
Hakimlikte, üzerine atılı suçlamaları reddeden Demirbaş, bulunan dokümanların kendisine ait olmadığını belirterek, "Konu tamamen cezaevi idaresinin yapmış olduğu yanlışlıktan ibarettir. Adli suçlu olmama rağmen aylarca terör örgütü suçlarıyla aynı koğuşta yatırmışlardı. Herhangi bir örgüte üyeliğim yoktur. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" diye savunma yaptı. Hakimlik, Demirbaş'ın cezaevinde bulunup, kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar verdi.