HDP, Dersim’de STÖ’lerle bir araya geldi

img

DERSİM- HDP Dersim İl Örgütü, “Demokrasiye, Adalete ve Barışa Çağrı Deklarasyonu” kapsamında kentte bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü ve HDP milletvekili Alican Önlü, HDP’nin 27 Eylül’de açıkladığı 11 maddelik “Demokrasiye, Adalete ve Barışa Çağrı Deklarasyonu”na dair “Demokrasiye Çağrı Buluşması” kapsamında il binasında, kentte bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Deklarasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Önlü,  deklarasyonun sadece belli dönemle sınırlı olmadığını, uzun bir süreçten sonra oluşturulduğunu söyledi.

Son yıllarda ülkenin kayyım yöntemiyle yönetmeye çalışan bir “saray iktidarı” ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Önlü, demokratik haklara karşı korku, sindirme, baskı politikalarının işlendiğini kaydetti. Önlü, her yerde başlattıkları demokrasi mücadelesi sonucu emek ve demokrasi örgütlerinin bir araya gelerek iktidar politikalarına karşı bir mücadelenin başladığını belirtti. Dünyanın yeniden bir şekillendirme içerisinde olduğunu dile getiren Önlü, “Bizim yeni şekillenmemizde bütün demokrasi güçleri ile bir araya gelerek yeni bir mücadeleyi yükseltmek ve buna da ‘demokrasi ittifakı’ demek. Açıklanan deklarasyona ilişkin bazı yanlış anlaşılmalar var; sanki bir seçim çalışmasıymış gibi ve sanki seçime yönelik iki blok var ve biz bu bloğun neresindeyiz gibi algılanıyor. Bu algıda aslında bizim gücümüzü manipüle etmedir. Bu yüzden HDP olarak bir demokrasi ittifakı oluşturuyoruz” dedi.

Önlü,  deklarasyonda yer alan başlıklara değindikten sonra toplantı, katılımcıların görüşleri ile devam etti.