Müzisyen Demir'e 9 yıl hapis cezası

img

MERSİN - Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan müzisyen Dilan Demir, gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verilerek, tutuklanması istenildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, açık ve gizli tanık beyanlarını gerekçe göstererek, müzisyen Dilan Demir hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla iddianame hazırladı. İddianame kabul edilirken, Demir hakkında Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açıldı. Davanın karar duruşması Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Celseye Demir katılmazken avukatı Sabahat Gençtarih katıldı.

Müvekkilinin suçsuz olup, açık ve gizli tanık beyanlarının gerçeği  yansıtmadığını belirterek, beraatini talep etti. İddia makamı ise açık ve gizli tanık beyanlarına dayandırarak, Demir'in "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti.

'EKSİK ARAŞTIRMA YAPILDI'

Mahkeme heyeti savcının mütalaasına uyarak, Demir'e açık ve gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 9 yıl  hapis cezası vererek, tutuklanmasını istedi. Verilen cezaya tepki gösteren Av. Gençtarih, "Mahkeme istediğimiz hiç bir hususu incelemedi. HTS kayıtlarının getirilmesini istedik  getirmedi. Dilan'ın o yıllarda burada sigortalı işte çalıştığına dair evrakı dosyaya sunduk. Onu dikkate almadı. Aynı yıl içerisinde ağabeyi ilik kanserinden ameliyat olup tedavi gördüğü hastanede Dilan ona ilik vermiş, e nabızdan bu belgeyi getirdik. Ama dikkate almadı. Kendisi bel fıtığından ameliyat olmuş, bu evrakı sunduk ama dikkate almadı. Eksik araştırma ile 9 yıl gibi çok ağır bir ceza verildi. Derhal tutuklanması kararı verildi. İstinaf başvurusu yapacağız" dedi.