Antalya ve Mersin’de gözaltılara tepki

img

ANTALYA - Antalya ve Mersin'de yapılan açıklamalarda, kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılması istendi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, bu sabah kentte yapılan ev baskınlarında SYKP PM Üyesi Taylan Sönmez, TİP yöneticisi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri yöneticisi Ebru İntibay ve Yoldaş Güneş'in gözaltına alınmasına tepki göstererek, serbest bırakılmalarını istedi. Attalos Heykeli önünde yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı anmasında "Katilleri tanıyoruz hesabını soracağız" sloganlarının atmasının birilerini rahatsız ettiğinden ötürü bu sabah yapılan ev baskınlarında 5 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

'ZULMÜ DEVAM EDİYOR'

Gözaltıların iktidarın kendileri gibi düşünmeyenleri “terörist” olarak suçlama anlayışının sonucu olduğunu belirten Sönmez, "Bu yöntemle bütün demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Asla yılmayacağız. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Demokratik eylemler, basın açıklamaları suç olarak kabul edilemez. Bilinmelidir ki bu yöntemlerle zulmünüz devam edemez. Gençlerimizin hırpalanmasına, suçlanmasına, geleceklerinin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bir kez daha söylüyoruz gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.

MERSİN

Mersin'de yapılan açıklamada da Antalya'da gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılması istendi.TİP Mersin Örgütü binasında yapılan açıklamaya TİP, Halkevleri ve SKYP yöneticileri katıldı. "Yıldıramayacaksınız, gözaltılar serbest bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamada TİP İl Başkanı Uğurcan Esiroğlu konuştu.

Gözaltının amacının örgütlü mücadelenin bastırılmak olduğunu ifade eden Esiroğlu, "Baskı, gözaltı ve işkence ile yaratılmaya çalışan 'korku' atmosferine karşı iki çift sözümüz var. Biz devrimciler olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yan yana geleceğiz ve örgütleneceğiz. Gözaltına alınan yoldaşlarımızın haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız. Hukuksuz bir şekilde yapmış olduğunuz gözaltılardan vazgeçin ve yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın! Kızıldere'de katledilen devrimcileri anmak suç değildir! Suçlu iktidar koltuğunda şatafat içinde yaşarken milyonları açlığa mahkum edenlerdir. Tıpkı Mahir Çayan'ın söylediği gibi : 'Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Onların kaybedeceği çok şeyleri var fakat bizim ise kazanacağımız koca bir dünya var.' Yaşasın devrimci mücadelemiz" diye konuştu.