Müvekkilini korumaya çalışan avukata dava

img

HATAY - İskenderun'da müvekkilinin polislerce darp edilmesine karşı çıkan avukat Nevzat Ercan hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla dava açıldı.

İskenderun'da 27 Ağustos 2019'da polis kontrol noktasından kaçtığı iddiasıyla gözaltına alınan A.Y.’nin polislerce darp edilmesine karşı çıkan avukat Nevzat Ercan, polislerin fiziki müdahalesi ve hakaretlerine maruz kalması ardından "basit yaralama" ve "hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Polislerden A.Ç., N.C. ve S.D. ise Ercan hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla şikayetçi oldu. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, polisler hakkında başlattığı soruşturmayı Mart 2020'de polislerin görevlerini yerine getirdiği gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlandırdı.
 
DAVA AÇILDI
 
Savcı, Av. Ercan hakkında başlattığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. "görevi yaptırmamak için direnme" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla hazırlanan iddianame, Hatay 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, polislerin beyanlarına yer verilerek, A.Y.'nin polis kontrol noktasından kaçtığını ve Ercan'ın polisleri engellendiği ileri sürüldü.
 
İddianamede, Ercan hakkında iki ayrı suçlama ile 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 
 
‘BEN VE MÜVEKKİLİM MAĞDURUZ’
 
Hakkında açılan davaya tepki gösteren Av. Ercan, müvekkilinin araç içinde kelepçeli bir şekilde bekletilerek darp edildiğini, olay yerine gidip avukat olduğunu ibraz edip, polislerin darba son vermesini istediğini, ancak polislerin kendisine hakaret ederek ittiğini söyledi. Polislerin tanık olarak gösterilip hakkında dava açıldığını belirten Ercan, suçsuz olup, kendisinin ve müvekkilinin mağdur olduğunu dile getirdi.