TÜGVA başkanı kadrolaşmayı doğruladı: Belgeler içerden alınmış

img
İSTANBUL - TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, vakfın kamudaki atamalarda torpil yaptığına dair belgeler hakkında, "Bir kere bu içerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor" dedi.
 
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu, gazeteci Metin Cihan'ın Twitter hesabı üzerinden yayınladığı belgeler hakkında konuştu. Cüneyt Özdemir’in Youtube’daki canlı yayına katılan Eminoğlu, ifşa edilen belgeler arasında doğru belgelerin de olduğunu kabul etti. Eminoğlu açıklamasında, "Bir kere içerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor" dedi.
 
Eminoğlu, “Şu anda Metin Bey’in ifşa ettiği çalışmaların bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor. Kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Sistemimizden alınmış. Yıllar sonra ifşa eden zihniyet, bunların taktiği ve uygulaması. Biz her konuda, her açıklamayı yaparız. Hiçbir konudan çekinmiyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hepsine biz varız diyoruz” diye konuştu. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA’nın ordu, emniyet ve yargıda vakıf eliyle kadrolaşmaya gittiği, usulsüz bina tahsisleri yaptığı ve kamu kaynaklarının vakfa aktarıldığına dair kimi belgeler yayımladı. Cihan, paylaşımlarında, daha önce Gülen cemaatinin yaptığı gibi TÜGVA’nın da aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisinde kadrolaşmaya gittiğini kaydetti.  
 
Cihan, "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'Paralel devlet yapılanması' başlığı atardım. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon" ifadelerini kullandı.