Gökalp'in duruşmasına çağrı

img
ANKARA - TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in duruşması öncesinde açıklamaya yapan ATO, iyi hekimliğin yargılandığını belirtti. 
 
Ankara Tabip Odası (ATO), Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutuksuz yargılandığı davanın 15 Ekim’deki duruşmasına ilişkin odalarında basın toplantısı düzenlendi. TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, ATO Genel Sekreteri Muharrem Baytemür ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube yöneticisi Adnan Vural katıldı.
 
BERAAT EDİLMELİ
 
Yargıtay, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) soyut beyanları kanıt değeri taşımadığını yönündeki kararlarına işaret eden Baytemür, “İftiralar kanıt sayılarak yargılama konusu yapılmış, 3 ay boyunca Dr. Şeyhmus Gökalp özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır” dedi. İyi hekimliğin ve insan haklarına duyarlılığın yargılandığını düşündüğünü aktaran Baytemür, bu davanın kendileri açısından bir karşılığı olmadığının altını çizdi. Baytemür, “Dr. Şeyhmus Gökalp 15 Ekim 2021 Cuma günü tekrar hakim karşısına çıkacaktır. Hiçbir somut delile dayanmayan, bir itirafçının/gizli tanığın soyut, karşılığı olmayan ithamları nedeniyle yargılandığı davanın artık son bulması ve Doktor Şeyhmus Gökalp'in beraat etmesi gerektiğini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
GÖKALP SUÇSUZ
 
TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ise şunları söyledi: “Bir insanın 3 ay tutuklu bırakılıp sonra pardon denilerek tahliye edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bir devletin altından hukuku çektiğiniz zaman altında neyin kalacağı ortadadır. Adalet olmayan bir toplumda, toplum giderek çöker, kokuşur. Bunun gerçekliğini şu an Türkiye’de görüyoruz. Şüphesiz ki Dr. Şeyhmus Gökalp suçsuzdur.”