Eski TÜGVA yöneticisi: Millet Kütüphanesi çalışanlarını TÜGVA aldı

img
ANKARA - TÜGVA eski yöneticisi Tamer Özsoy, kamuda tüm alımların TÜGVA üzerinden yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Kütüphanesi’nde çalışan kişilerin tamamen TÜGVA’nın referansıyla alındığına tanık olduğunu söyledi.
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) kamuda işe alımlar ve yolsuzluklarla ilgili gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı belgeler tartışılıyor. Konuya dair eski TÜGVA Van Başkanı Tamer Özsoy, Twitter hesabından “Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?” paylaşımı yaptı.
 
‘BU SADECE GÖRÜNEN KISIM’
 
Mezopotamya Ajansı’na konuşan Özsoy, TÜGVA’da bir buçuk yıl yöneticilik yaptığını, torpil ve yolsuzluklara şahit olduğunu ifade etti. Özsoy, “Yöneticilik yaptığım süreç içerisinde, özellikle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Kütüphanesi’nde çalışan kişilerin tamamen TÜGVA’nın referansıyla alındığını gördüm. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’ndeki alım bir kısmı. Bu sadece görünen kısımlar. Bekçi alımları da böyle, tamamen TÜGVA’nın referansıyla gerçekleşti. Ankara’da şu anda bir mülakatta, TÜGVA’dan KADEM’den tanıdıkların olup olmadığı sorulur” dedi.
 
TÜGVA LİSTESİ GEÇERLİ
 
Özsoy, kamuda işe alımların tamamıyla TÜGVA’nın kendi sistemi olan ve nüfus müdürlüğüne bağlı olduğu belirtilen ERP üzerinden yapıldığını söyledi. Özsoy, “Bu sistem üzerinden, örnek veriyorum, kamuda bir yerde alım var. Bu alım tamamıyla TÜGVA’dan geçiyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’ne çalışacak insanlar alınacak, direk TÜGVA’ya gidiyor. Mülakatları ve işe alımı TÜGVA yapıyor. TÜGVA bir liste verince o liste geçerli oluyor. Millet Kütüphanesi’nde çalışan 700-800 kişi de tamamıyla TÜGVA merkezli giden kişilerdir.”
 
GENEL MERKEZDE KURULAN ŞİRKET
 
Özsoy, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu’nun “iktisadi şirketimiz var” açıklamasına işaret ederek, “Bu bir tanesi. Acaba diğerleri için, genel başkan yardımcılarının yöneticisi olduğu şirketler için ne diyor? Para veri akışı hangi noktada? Şirket, TÜGVA’nın yetkileri tarafından tamamıyla kar elde etmek için kurulmuştur. Bazı bakanlıkların organizasyonlarını da bu şirkete veriyorlar” dedi. 
 
TÜGVA’NIN GİDERLERİN BELEDİYELER KARŞILIYOR
 
TÜGVA’nın giderlerini yapılan protokoller aracılığıyla kamudan karşılandığını söyleyen Özsoy, “Ben Van’da yönetici olduğum zamanda, ne büyükşehir belediyesi ne valilik ne de kaymakamlıkla hiçbir protokol imzalamadım. Van’da TÜGVA’nın yurdu da yoktu. Açma çabasında da bulunmadık. Çünkü işin içine girdiğimizde, bu giderlerin TÜGVA Genel Merkezi’nden karşılanmadığını anladık. Ben tamamıyla giderlerin Genel Merkez kaynak olduğunu sanıyordum. Ama bakıyorsunuz, uyduruk bir protokol aracılığıyla büyükşehir, valilik ya da kaymakamlığa giderlerini ödetiyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Özsoy, istifa etme gerekçesini de, “Bize, ‘sahaya indiğiniz zaman vatan, millet, Sakarya diyeceksiniz’ dediler. Ama dönüp baktığımızda TÜGVA Genel Merkezi ile ilgili bir şey duyduğumuzda ‘inanmayacaksınız’ diyorlardı. Ben bunlara 2020 yılı Ağustos ayına kadar inanmadım. Ama daha sonra gözümle gördüm, istifa ettim” şeklinde açıkladı.