Çocuğa cinsel istismarda bulunan okul müdürüne 35 yıl hapis

img
URFA - Üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürü M.D., 35 yıl hapis cezasına çaptırıldı.
 
Urfa'nın Birecik ilçesinde 27 Şubat 2018’de üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürü M.D. tutuklanmıştı. Tutuklu yargılanan ve hakkında “cinsel istismar” ile “hürriyeti tahdit” suçlarından iddianame hazırlanan M.D. hakkında görülen davanın 3’üncü duruşması Urfa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya istismara maruz bırakılan öğrencinin avukatları, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Urfa İl Temsilcisi Cemile Karaboğa,  Urfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatların yanı sıra, sanık M.D. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. 
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada istismara maruz bırakılan öğrencinin avukatları M.D.’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. M.D. yaptığı savunmada suçsuz olduğunu ileri sürdü.  
 
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, M.D.’ye çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 35 yıl hapis cezası verdi.  
 
‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
 
Kararın ardından avukatlar Urda Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan UCİM Urfa İl Temsilcisi Cemile Karaboğa, “Bugün, geçtiğimiz yıldan beri takip ettiğimiz, Urfa’nın Birecik ilçesinde ilköğretim müdürü tarafından istismara uğrayan ve devamında cinsel saldırıya teşebbüs eden sanığın karar duruşmasına katıldık. Sanık yönünden hem çocuğun cinsel istismarı hem basit cinsel saldırıdan toplam 35 yıl hapis cezası verildi. Urfa’da bu kararlar devam ettikçe, bu çocuklar konuşmaya, başlarına gelenleri anlatmaya devam edecekler. El birliği ile bu çocuklar için mücadele etmeye devam etmeye devam edeceğiz” dedi.