Göç İzleme Derneği’nde bir garip hırsızlık: Sadece eğitim materyalleri çalındı

img
DİYARBAKIR - Diyarbakır’da faaliyet yürüten Mezopotamya Göç İzleme Derneği’ne sabah saatlerinde giren “hırsız veya hırsızlar” sadece eğitim materyallerini alması dikkati çekti. 
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ziyagökalp Mahallesinde faaliyet yürüten Mezopotamya Göç İzleme Derneği’ne sabah saatlerinde hırsızlık olayı yaşandı. Sabah erken saatlerinde derneği açmak için giden dernek yöneticileri, derneğin kapılarının kırık olduğunu ve her tarafın dağıtıldığını gördü. Yöneticilerin çağrısı üzerine derneğe gelen polis, parmak izi ve olay yeri incelemesi yaptı. 
 
DERNEĞİN MATERYALLERİ ALINMIŞ
 
“Hırsız veya hırsızların” sadece derneğin bilgisayar kasasını ve derneğin çalışmalarının yer aldığı eğitim materyalleri alması dikkati çekti. Derneğe giren kişi veya kişiler, daha önce bir sergide kullanılan fotoğrafları yerlere atılıp üstlerine basmasını düşündürücü bulan dernek yöneticileri, olayın basit bir hırsızlık olayı olmadığını düşünüyor. 
 
‘ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’
 
Yaptıkları çalışmalarla göçe maruz kamış yurttaşların yaşadığı zorlukları, onların mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerde bulunan ve değerli eşyası olmayan böylesi bir kurumun soyulmasını anlamsız olduğunu belirten dernek yöneticileri, bu hırsızlık olayının perde arkasında başka nedenlerin olduğunu vurguladı. Yöneticiler, yaşanan olayı kınayarak çalışmalarını her şartta sürdüreceklerini ifade etti.