Oyuncular Sendikası’ndan Nihal Yalçın'a destek

img

İSTANBUL- Oyuncular Sendikası, hedef gösterilen üyeleri Nihal Yalçın için destek açıklaması yaparak, "Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi.

Oyuncular Sendikası, 58. Antalya Portakal Filmi Festivali’nde üyeleri olan Nihal Yalçın’ın yaptığı konuşma esnasında Tamer Karadağlı’nın sahnede sergilediği tutumdan dolayı, kamuoyuna yazılı açıklama yaptı.

Yalçın’a yönelik haddini aşan söylemlerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Ülkemizin en derin sorunlarından biri olan kadın haklarına dikkat çeken Nihal Yalçın’ın gerek sahnede gerek sonrasında maruz kaldığı davranışlar ve sosyal medyada yer alan haddini aşan söylemler kabul edilemez. Kadınlar, yaşamın her alanında şiddetle, tacizle, baskıyla mücadele ediyor ve görüldüğü üzere hak rayışlarında dahi mobinge ve baskıya maruz kalmaya devam ediyorlar. Üyemiz Nihal Yalçın’ın yaşadığı tam olarak budur” denildi.

Açıklamanın devamında “Sahnede yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlar çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Hepsi daha önceden aşina olduğumuz. Birebir yaşadığımız ve tanıklık ettiğimiz süreçler. Ama biz bunu kabul etmeyeceğiz. Hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz. Üyemiz Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadelerine yer verildi.