14 EKİM 2021 GÜNDEMİ

img
* İsviçre merkezli Mojust Vakfı ile ÖHD, devlet güçleri tarafından mezarlıklara ve cenazelere yönelik yapılan saldırılara dair kapsamlı bir rapor hazırladı. Rapor, BM Türkiye Özel Raportörü'ne sunulacak. 
 
* İstanbul Barosu seçimlerine 11 kadınla katılan ÖDAV'ın adayı Sezin Uçar, toplumsal adalet mücadelesinin öznesi olacak bir baro oluşturmak istediklerini belirterek, "Sözü ve pratiği bir olana oy verin" çağrısı yaptı.
 
* Katledilen gazeteci Kadri Bağdu cinayeti soruşturmasının “adli vaka” üzerinden yürütüldüğünü belirten Av. Tugay Bek, cinayetten önce başka bir olayla ilgili polisin dinlediği DAİŞ’lilerin, Bağdu’yu hedef gösterdiğine dair tutanağının dosyaya konulmadığını söyledi.
 
* Gazeteci İbrahim Êzidî, Irak seçimlerinde Şengal'de 83 bin seçmenden sadece 13 bininin oy kullandığını belirtti.
 
* Diyarbakır'daki bölgesel kadın mitingine katılım çağrısında bulunan TJA'lı kadınlar, "Şimdi şunu düşünebilir kadınlar, 'bir miting neyi değiştirebilir?' Aslında bu miting her şeyi değiştirir" dedi.
 
* "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla yapılacak olan Diyarbakır mitingine katılım çağrısı yapan TJA aktivistleri, “İşgalci, taciz ve tecavüz zihniyetine büyük bir cevap olacağız” dedi.
 
* Küçük yaşta tanıştığı partide 23 yaşında eşbaşkanlık görevini üstlenen Meral Düzün, gençlerin HDP içindeki önemine değinerek, tüm gençleri mücadeleye katılmaya davet etti.
 
* Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Çekdar Taşkıran, Fiskaya ve Ferit Köşk mahallelerini kapsayacak kentsel dönüşüm projesiyle Kürt coğrafyasının sosyal dokusunun değiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
 
* Şırnak ve ilçelerinde okullara yeterli sayıda temizlik görevlisi verilmediğini belirten Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Nizam Kaplan, bazı okulların temizliğini velilerin yaptığını söyledi.
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 220’nci gününde devam ediyor.
 
* Gazeteci Mehmet Şahin hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.00-17.00)
 
* Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Aslan’ın yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.25)
 
* DİSK İstanbul Bölge Temsilciler Kurulu, Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde gündemi değerlendirecek bir toplantı düzenleyecek. (10.00)
 
* HDP Sözcüsü Ebru Günay, partilerinin genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenleyecek. (11.00)
 
* Dicle Fırat Gazeteciler Derneği ve Kadri Bağdu’nun ailesi, 7 yıl önce katledilen Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu için Adana’da bulunan mezarı başında anma etkinliği düzenleyecek. (12.00)
 
* MED-DER ve HDP'nin ortak çalışmasıyla yürütülen Kürtçe dil eğitimini tamamlayanlara sertifikaları HDP İzmir İl Örgütü’nde yapılacak törenle dağıtılacak. (13.00)
 
* İstanbul Üniversitesi Dayanışma Grubu, üniversite öğrencilerine dönük ırkçı saldırıları protesto etmek için Beyazıt Meydanı’nda açıklama düzenleyecek. (16.00)
 
* Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, tacize ve kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yapacak. (17.00)