Muhabirimiz Aslan’ın duruşması ertelendi

img
İSTANBUL - Muhabirimiz Mehmet Aslan hakkında yaptığı haberler gerekçesiyle açılan dava duruşması "eksik hususlar" nedeniyle ertelendi.  
 
Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan hakkında, yaptığı haberler ve haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler nedeniyle “örgüt üyeliği” ve “kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapma” iddialarıyla açılan davanın 2'nci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aslan ve avukatı Özcan Kılıç, duruşmada hazır bulundu. 
 
EMNİYETTEN GELEN YAZI  
 
Duruşma kimlik tespitinin ardından başladı. Mahkeme heyeti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazıyı paylaşarak, “PKK/KCK soruşturmaları" kapsamında tanık ya da şüpheli olarak ifadesi alınan kişilerin beyanlarında Aslan’ın adının geçmediğini belirtti.  
 
Ardından söz verilen Aslan, daha önce verdiği ifadelerin geçerli olduğunu belirterek, "Bugün karşınızda olmamın temel nedeni, hem içte hem dışta çok ciddi tahribatlar yaratan iktidarı ve politikalarını eleştirmem. Bir gazeteci olarak sanık sandalyesinde bulunmamın nedeni bu” dedi. 
 
Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesine karar vererek, duruşmayı 16 Aralık’a erteledi.