Mehmet Şerif Çamçı’nın 15 yıla kadar hapsi istendi

img
DİYARBAKIR - KHK ile kapatılan Sarmaşık Derneği Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın DTK soruşturması kapsamında yargılandığı davada savcı, 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu. 
 
KHK ile 2016 yılında kapatılan Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürebilir Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Çamçı hakkında Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın 10’uncu duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çamçı’nın katılmadığı duruşmada avukatları Mesut Beştaş ile Mehmet Öner hazır bulundu. 
 
Duruşmada iddia makamı, Çamçı hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mütalaasında, “DTK’nin örgütün hedefi olan sözde demokratik özerklik stratejisini hayata geçirmek amacıyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın talimatı doğrultusunda kurulduğunu ve yapılandırıldığını, 14 Temmuz 2011’de devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak amacıyla sözde demokratik özerklik ilan ettiğini” savunan iddia makamı, sanık Mehmet Şerif Çamçı’nın da örgütün amaçlarını gerçekleştirmek üzere DTK çalışmaları kapsamında çeşitli toplantılara ve eylemlere katıldığını öne sürdü. 
 
HAPİS CEZASI İSTENDİ
 
İddiama makamı, Şarmaşık Derneği başkanı olması, örgüt propagandasının yapıldığı iddia edilen eylemlere katılması, DTK binasında el konulan dokümanlar içerisinde isminin bulunması ve gizli tanık beyanlarını delil olarak göstererek Çamçı’nın “örgüt üyeliği” suçlaması ile üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. 
 
Mahkeme başkanı, sunulan mütalaaya karşı sözü Çamçı’nın avukatlarına verdi. Avukatlar mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.
 
ERTELENDİ
 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, talebi kabul ederek duruşmayı 16 Kasım’a erteledi.