Meslektaşlarından Dr. Gökalp’e destek

img
DİYARBAKIR – TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in yarın Diyarbakır’da görülecek duruşması öncesi açıklama yapan meslektaşları, davanın düşürülmesini istedi.
 
Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Diyarbakır Tabip Odası, Hicran Berna Ayverdi isimli kişinin beyanları doğrultusunda Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) faaliyetlerine katıldığı öne sürülerek hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla dava açılan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in yarın Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
Diyarbakır Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıya, TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, İzmir Tabip Odası Başkanı Mehmet Lütfi Çamlı, TTB Toplum ve Hekim Dergisi editörü Onur Hamzaoğlu’nun yanı sıra Şeyhmus Gökalp de katıldı.
 
Toplantıda ilk sözü alan TBB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, Gökalp hakkındaki mesnetsiz iddiaların sonlandırılmasını istediklerini dile getirdi. 
 
‘GÖKALP’E KEFİLİZ’
 
Gökalp’in bir itirafçının beyanlarıyla 3 ay tutuklandığını hatırlatan Yerlikaya, “Biz arkadaşımızın suçsuz olduğunu biliyoruz, ona kefiliz. Yarın Şeyhmus Gökalp’ın beraat etmesini talep ediyoruz” dedi.
 
KARAKOÇ: YARGI, DEMOKLESİN KILICI GİBİ’
 
Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ise, “Yargı, özellikle Bölge’de, muhalif olan herkesin, demokratik, barış içinde yaşam talep eden bütün muhalefet bileşenleri üzerinde ne yazık ki Demokles’in Kılıcı gibi sallanmaktadır” diyerek, Gökalp hakkındaki davanın beraatle sonlandırılmasını istedi.
 
‘İDDİALAR MESNETSİZ’ 
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Mehmet Lütfi Çamlı da Gökalp’in halkın sağlık hakkı için mücadele eden bir hekim olduğunu ifade etti. Çamlı, “Bu iddiaların, bu davaların mesnetsiz olduğunu ve sonuçta beraat edeceğini defalarca dile getirdik. Gelinen aşamada bu tanığın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, tutarlılığı olmadığı dava sürecinde de ortaya çıktı” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar adına ortak açıklamayı Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Rezan Altındağ yaptı. Gökalp’in 20 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınarak tutuklandığını, 3 aylık tutukluluk sürecinin ardından 10 Şubat 2021’de görülen ilk duruşmada tahliye edildiğini hatırlatan Altındağ, çelişkili ifadeler veren açık tanık Ayverdi’nin duruşmada ifadelerini değiştirdiğini belirtti. 
 
‘TUTARSIZLIKLAR MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI’
 
Mahkemenin açık tanık Ayverdi ile Gökalp’in aynı yerde çalışıp çalışmadığının tespiti için gerekli yazışmaları yapmasıyla ikilinin aynı dönemde birlikte çalışmadığının belirlendiğini kaydeden Altındağ, “Sahte tanık ifadelerini ‘Ben öyle duymuştum’ şeklinde mahkeme heyetine SEGBİS uygulamasıyla verdiği ifadeler, tutarsızlıkları bir daha gözler önüne sermiştir” şeklinde konuştu.
 
 ‘SUÇSUZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ’
 
Gökalp’in yargılanmasının TTB’ye ve meslek örgütlerine saldırının bir parçası olduğunun altını çizen Altındağ, şunları söyledi: “Yargının siyasallaştığı, hukukun araçsallaştığı bir dönemde yargılanan Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp’ın haklı mücadelesinde yanındayız. Suçsuz olduğunu biliyoruz. Toplumun yaşam ve sağlık hakkına, emek, demokrasi ve hekimlik değerlerinin savunusuna adanmış geçmişine tanığız. Somut hiçbir delile dayanmayan yargılamanın bir an önce son bulmasını, 15 Ekim 2021 Cuma günü saat 10.00’da Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada adil bir yargılanmanın gerçekleştirilmesini talep ediyoruz ve yaşamı boyunca mesleğimizin onuruna ve etik ilkelerine bağlı kalarak görev yapan Dr. Şeyhmus Gökalp’ın beraat kararını bekliyoruz. Dr. Şeyhmus Gökalp hakkındaki asılsız ve delilsiz suçlamanın sonlandırılmasını talep ediyoruz.”