Kitap gelirlerini SMA hastası Havin'e bağışladı

img
İSTANBUL - Şair Roj Yiğit, "Kalemimde Sürgün Kelimeler" kitabının gelirini 3 yaşındaki SMA hastası Havin Ömür Aydar’a bağışladı.
 
SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastalığının en ağır tipi SMA Tip-1 teşhisi konulan 3 yaşındaki Havin Ömür Aydar'ın sağlığına kavuşması için başlatılan kampanya sürüyor. Henüz 5 aylıkken SMA teşhisi konulan Aydar’ın tedavisi için gerekli olan para miktarı 2 milyon Euro. Ancak söz konusu paranın şimdiye kadar sadece yüzde 26'sı tamamlandı. Geri kalan paranın toplanması için ailenin başlattığı destek kampanyası devam ediyor. Şair Roj Yiğit de Aydar'ın tedavisi için başlatılan kampanyaya kitap geliriyle katkı sundu. Yiğit, "Kalemimde Sürgün Kelimeler’’ adlı son kitabının tüm gelirini Aydar’ın tedavisi için bağışladı.
 
DUYARLILIK ÇAĞRISI
 
SMA Tip-1 hastası olan çocukların tedavisinin Türkiye'de yapılmadığına dikkati çeken Yiğit, kampanyanın büyütülmesi ve bebeğin hayatının kurtulması için duyarlılık çağrısında bulundu. Havin’in 7 cihaza bağlı olmasına rağmen umutla dolu olduğunu söyleyen Yiğit, “Benim bu kitaptaki tek amacım Havin’di. Havin’e ses vermek, onun çıkaramadığı sesi olmak istedim. Diğer bir amacım ise, SMA hastası çocuklara sahip çıkmak için bir farkındalık yaratmaktı. Bundan kaynaklı kitabın tüm gelirini Havin'in tedavisine bağışladım" dedi.
 
ROJ YİĞİT KİMDİR?
 
Van doğumlu olan Yiğit, İstanbul’da yaşıyor. Bir dönem tiyatro eğitmenliği ve sanat yönetmenliği yapan Yiğit, yazın dünyasına "Cemre ve Bahar’’ adındaki kitabıyla ilk adımı attı. Yiğit, daha sonra "Sesimi Şiir Yaraladı’’ adlı ikinci şiir kitabını çıkardı. Yiğit, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi için ise "Kalemimde Sürgün Kelimeler’’ adlı kitabı kaleme aldı.