Ev baskınında yaşlı çifti darp eden polis: Neden evde kimse yok?

img
 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesinde bir eve baskın yapan polisler, 60 yaşında olan Nadiroğlu çiftini darp ederek, “Neden evde kimse yok, çocuklarınız dağa mı çıktı?” diye sordu.
 
Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Artuk Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde polisler bir eve baskın düzenledi. Baskın sırasında evin kapısını koçbaşıyla kırıp eve girmeye çalışıldı. Evin kapısı açan Bekir Nadiroğlu (60), polisler tarafından darp edilerek, kolu arkadan bükerek yere yatırıldı. Polisler, Nadiroğlu’nun sırtına basarak, hareket etmesini engellediği belirtildi. 60 yaşında olan Birsen Nadiroğlu’nun da polisler tarafından yere yatırıldığı belirtildi. Nadiroğlu çiftinden başka evde kimse olmaması üzerine polisler, neden evde kimsenin olmadığını sorduğu öğrenildi. Evde iki saat duran polisler, kimseyi gözaltına almadan evden ayrıldığı aktarıldı. Aile fertleri, polislerin kendilerine sürekli neden kimse evde olmadığını sorduğunu dile getirdi. 
 
‘NEDEN EVDE KİMSE YOK?’
 
Nadiroğlu çiftinin Avrupa’da bulunan oğlu Şervan Nadiroğlu da sanal medya üzerinde evlerine yapılan baskına ilişkin şunları paylaştı: “Amed-Bismil’deki evimize yine baskın yapılmış ve evde yalnız olan annem ve babam polisler tarafından şiddete maruz bırakılmış. Evde kimsenin olmaması şüphe çekici bulunmuş, anneme babama hakaretler edilmiş ve neden çocuklarınız evde değil dağa mı çıktı denilmiş.”
 
6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
 
1 Ekim tarihide düzenlenen operasyon kapsamında Nadiroğlu ailesinin evine de yapılan baskınlar sonucunda 11 kişi gözaltına alındı. Köpekli ev baskınında kapılar kırılmıştı, aile fertleri darp edilmişti. Gözaltına alınanlardan Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak olmak üzere 6'sı "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.