Dr. Kaynar: Erdoğan’ın kuyruğu dik tutmaktan başka politikası kalmadı

img
ANKARA - Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçiye yönelik sözlerini “göstermelik tavır” olarak değerlendirerek, “Kuyruğu dik tutmaktan başka politikası kalmadı” dedi.
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan 10 büyükelçi için Dışişleri Bakanı’na verdiğini açıkladığı talimatın yankıları sürüyor. Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar, Erdoğan’ın ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara'da görev yapan büyükelçisine yönelik sözlerini “göstermelik tavır” olarak değerlendirdi. İzmir’de 2016 yılında tutuklanan Rahip Andrew Brusnson olayına benzer bir sürecin yaşanacağını belirten Kaynar, “Gerek büyükelçilerin gerekse de Erdoğan’ın açıklamaları sevindiricidir. Çünkü bu sayede, dünya kamuoyunun bu konuda sessiz kalmayı bıraktığını gözlemleyebiliyoruz. Büyükelçilerin kendi devletlerinden ve birbirlerinden habersiz bir şekilde bu inisiyatifi aldıklarını söylemek de safdillik olur. Öte yandan da Erdoğan’ın elinde iç politikada, kendi seçmeni karşısında ‘kuyruğu dik tutmaktan’ gayri elle tutulur bir politika kalmadığını görebiliyoruz” dedi. 
 
OLUMLU SONUÇ DOĞURMAYACAK 
 
Yaşanan olayın iç siyaset açısından olumlu sonuç doğurmayacağına işaret eden Kaynar, şöyle dedi: “Ana akım, Erdoğancı medya ne derse desin, olay nasıl yankılanırsa yankılansın 10 büyükelçinin bu sebeplerle sınır dışı edilmesi ilan edilmesi zordur, saçmadır. Erdoğan böyle bir girişimde bulunur ve büyükelçileri sınır dışı ederse bunun seçimler açısından bile Erdoğan için olumlu sonuçlar doğurmayacağı açıktır.”