Kuzey ve Doğu Suriye'de Türkiye saldırıları protesto edildi

img
HABER MERKEZİ - Türkiye'nin son dönemde Kobanê'ye yönelik düzenlediği saldırılar, Kuzey ve Doğu Suriye'de protesto edildi. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye'nin Cizre Bölgesi'ndeki kentlerde Türkiye'nin insansız hava araçlarıyla Kobanê'ye yönelik 20 ve 23 Ekim'de düzenlediği saldırıları protesto etti. 
 
AMÛDÊ
 
Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê’de de Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen halk, Suriye hava sahasının Türkiye'ye kapatılması çağrısı yaptı. Eylemde, “Sivillerin hedef alınması insanlığa karşı suçtur” ve “Rusya Türk devletinin işlediği suçların sorumlusudur” yazılı pankartlar dikkat çekti.
 
Eylemde konuşan Kongreya Star Sözcüsü Newroz Elî, “Türk devleti bölgeye dönük işgal saldırılarıyla halkların iradesini ve demokratik ulus projesini hedef alıyor” dedi.
 Newroz Elî, uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.
 
DÊRIK
 
Dêrîk’de onlarca genç de Şehitler Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Eylemde konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) yöneticilerinden Hesen Hemze, “Türk devleti demokratik ulus projesini yok etmek için Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük planlar yapıyor. Bütün işgal planlarına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.
 
TIRBESPIYÊ
 
Tirbespiyê’de de düzenlenen yürüyüşte Türkiye'nin saldırıları kınandı. 
 
TIL TEMIR
 
Hesekê Kantonu’na bağlı Til Temir’de yüzlerce kişi sokaklara çıktı. Eylemciler, Kuzey ve Doğu Suriye’de hava sahasının Türkiye'ye kapatılması çağrısı yaptı. 
Eylemde, konuşan Til Temir Yöneticilerinden Seîd Şêxmûs, bölgeye yönelik saldırıların devam ettiğini ifade etti.