Bayındır: Savaşı genişletmek isteyenler yok olmakla karşı karşıya

img

HAKKARİ - Savaşı genişletmek isteyenlerin yok olmakla karşı karşıya olduğunu belirten DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Halkımız bunların siyasetini tıkadı. Halkımız, onlara Kürt sillesini vurarak gönderecektir” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova İlçe Örgütü'nün 4’üncü Olağan Kongresi, kentteki bir salında halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kongreye Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (Tevgara Jinên Azad-TJA) aktivistleri, meclis üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı.  Kongre salonuna; “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “HDP’liyiz zafere yürüyoruz” ve “Ji çiyayan heya behran HDP” pankartları asıldı. Kadınların kiras-fistan, erkeklerin ise şal-şapik ile katıldığı kongre, saygı duruşuyla başladı. Faaliyet ve mali raporların açıklanmasının ardından ilçe eşbaşkanları konuştu. Ardından DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, konuştu. 
 
CHP'NİN DURUŞU
 
 
 
HDP’nin kapatılması ile ilgili süren davaya değinen Bayındır, yaptıkları her kongrenin kapatmaya ve zulme karşı bir başkaldırı olduğunu söyledi. Dün TBMM’den geçen tezkereye ilişkin konuşan Bayındır, “Meclis, Kürtlerin öldürülmesi ve Kürdistan’ın işgali için tezkereye 'evet' dedi. Bilinsin ki, Kürtlerin katliamı için kalkan o eller, Kürtler tarafından tutulmayacak ve hep havada kalacaktır. Dün CHP tezkereye hayır dedi. Eğer dün CHP hayır dediyse bu halkımızın mücadelesi sayesindedir. CHP bu duruşuyla işgale karşı önemli bir mesaj verdi. İktidar kirli tüm politikalarını Kürtler üzerinden yürütüyorlar. İktidar bu tezkere ile Irak Federe Kürdistan Bölgesi ve Rojava’yı işgal etmek istiyor” dedi.
 
‘KÜRLERSİZ BİR SİYASET YAPILAMAZ’
 
Kürt halkını güvendiklerini ve Kürtlerin yürüttüğü mücadelenin meşru olduğunu ifade eden Bayındır, “Bu haklılıkla halkımız milyonlarca kişiye ayaktadır. Kürtlere yönelik 40 yıldır savaş politikaları, yok etme ve asimilasyon politikaları devam ediyor. Kürtlerin haklı mücadelesi onlarca iktidarı yendi. Bilinsin ki bu mücadele AKP-MHP’yi yenecektir ve bu alenen ortadadır. Kürtler şuan önemli bir merhaleden geçiyoruz. İşgalci güçler, halkımızın üzerinde halkımızın özgürlük mücadelesini yok etmek istiyorlar. Ama Kürtler dört parçada çok önemli siyasi bir merhaleye ulaştı. Bugün dört parçada kimse Kürtlersiz bir siyaset yapamaz. Ama bunun için en önemli şey halkımızın birlikteliğidir. Kürt halkının tüm bu saldırılara karşı tüm renkleriyle kalıcı bir ulusal birlik kurması gerekiyor. Eğer Kürtler bunu yaparsa geleceklerini mutlaka inşa edeceklerdir” diye konuştu. 
 
IRAK SEÇİMLERİ
 
Irak seçimlerinde Kürt siyasi partilerinin aldıkları oy oranına hatırlatan Bayındır, “Kürt partilerine yönelik büyük bir protesto gerçekleşti. Sadece KDP 320 bin oy kaybetti. Bu önemli bir mesajdır. Halkımız bu partilerin politikalarını kabul etmedi. Halkımız bununla ulusal birlik mesajı verdi. KDP’ye ve tüm siyasi partilere sesleniyoruz; AKP-MHP’nin politikalarının sonu geldi. Siz adımlarınızı halkımızın taleplerine göre atmazsanız sonunuz AKP-MHP gibi olur” dedi. 
 
MUHALEFETE TEPKİ
 
Kürtlerin şuan sadece Türkiye değil Ortadoğu’nun siyasetini belirlediğini belirten Bayındır, “Kürt siyasi hareketi olarak günbegün büyüyoruz. Bu büyüme ve mücadele Türkiye’nin gelecek siyasetine belirleyecektir. Şuan bazı muhalefet partileri kentlerimizi gezip Kürt sorununu çözeceklerini söylüyorlar. DEVA, Gelecek gibi partiler bir yandan bunu söylerken, diğer yandan tezkereye 'evet' diyor ve Kürt katliamına el kaldırıyorlar. Bu siyaset iki yüzlülüktür. Biz bu siyaseti kabul etmiyoruz. Böyle bir muhalefete halkımız asla inanmayacaktır. Halkımızın inancı partisinedir. Bu nedenle partimizi günbegün büyüyor ve halkımızın özgürlüğüne günbegün yaklaşıyoruz. Bizim geleceğimizi karartmak isteyen tüm saldırılara karşı halkımız büyük bir sorumluluk almalıdır. Halkımızın mücadelesine karşı savaşı genişletmek isteyenler bugün yok olma ile karşı karşıyadır. Şuan bu siyaset ülkeyi hiçbir şekilde yönetemiyor. Halkımız bunların siyasetini tıkadı. Bunlar sona geldi ve biz Kürt halkı olarak onlara son olarak Kürt sillesini vurarak göndereceğiz” diye konuştu. 
 
TECRİT
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinen Bayındır son olarak şunları söyledi: “Sayın Öcalan 23 yıldır İmralı’da zulme karşı tarihi bir direniş sergiliyor. Biz biliyoruz ki çözüm, barış ve özgürlük için tek çare tecridin kaldırılmasıdır. Biz tecridin kaldırılması dışında bir söylemi kabul etmiyoruz. Kürt halkının tek söylemi tecridin kaldırılmasıdır.”
 
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde ilçe eşbaşkanlığına Şoreş Diri ve Şilan Aslan seçildi.