İzmir depreminde yaşamını yitirenler anılacak

img
İZMİR - İzmir depreminde yaşamını yitirenler kent genelinde yapılan anma töreniyle anılırken, Bayraklı’da deprem parkı olarak yenilenen Hasan Ali Yücel Parkı’nda anıt açılışı yapılacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden 117 kişinin anısına anma programı hazırladı.  
Anma programı 30 Ekim’de 14.30’da Bayraklı’da Rıza Bey Apartmanı yanındaki Şehit Hakan Ünal Parkı’nda başlayacak. Rıza Bey Apartmanı’na karanfil bırakılmasının ardından depremde kaybedilen yurttaşlar için saygı yürüyüşü yapılacak. Ardından 30 Ekim Deprem Anıtı’nın açılışı için Hasan Ali Yücel Parkı’na geçilecek. Depremin olduğu saat olan 14.51’de anıt önünde itfaiye sireni eşliğinde saygı duruşu yapıldıktan sonra 117 beyaz balon gökyüzüne salınacak ve “Elimi Tutar Mısın?” isimli belgesel izlenecek. 30 Ekim anma programı kapsamında 117 bisikletli Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan depremin yaşandığı bölgeye bisiklet de sürecek. Ayrıca yedi merkez ilçede 15 noktada 18 bin 500 kişilik lokma dağıtılacak. Bayraklı’daki üç camide akşam ile yatsı arasında ise mevlit okutulacak.  
 
ANITTA 117 KİŞİNİN ADI YAZIYOR
 
30 Ekim Deprem Anıtı’nın başlangıç noktasında üç pano bulunuyor. Bu panolarda depremin olduğu tarih ve saat ile kaybdilen 117 kişinin isimleri yer alıyor. İsimlerin yazılı olduğu panolarda kuş figürleri yer alıyor; bu figürler kaybedilen yurttaşların sonsuzluğa uçuşlarını temsil ediyor. Parkın girişine konumlandırılan anıt geçidi, karşılama ve parkın içine davet görevini de üstleniyor.