‘Roboski’ye adalet gelmedikçe Türkiye’ye gelmeyecek’

img
ANKARA - Roboski İçin Adalet Girişimi üyeleri, katliamın 118’nci ayında adalet talebini bir kez daha dile getirdi.
 
Roboski İçin Adalet Girişimi üyeleri, Şırnak'ın Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 118’nci ayında bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yapılan açıklamada konuşan girişim üyesi Tanju Gündüzalp, “118 aydır bir köy, bir halk, bir toplum, bir ülke hep birlikte adaleti arıyoruz. O geceden bugüne geçen 513 haftada, hukuk kayıp, adalet yok, herkes sus-pus. Katliamın ardından bugüne geçen 3 bin 593 günde, cezasızlık sokaklarda, adalet kayıp” dedi.
 
Gündüzalp, Meclis’te kurulan komisyonda bir sonuç alınamadığını hatırlatarak, “Yargı katledenleri cezasız bırakmaya devam ediyor” diye konuştu.
 
‘ROBOSKİ’YE ADALET GELMEDEN…’
 
Katliamda oğlu Hamza Encü’yü kaybeden Kadriye Encü’nün bir hafta önce hayatını kaybettiğini hatırlatan Gündüzalp, şöyle konuştu: “‘Daha ayaktayız. Davacıyız, vicdanlı olan herkes bizi sahiplenmeli ve yalnız bırakmamalı. Hem çocuklarımızı öldürüyorlar hem de bizi yargılıyorlar’ diyen bir anayı, Kadriye Encü’yü, daha bir hafta önce yitirdik. Oğlunun katilleri cezalandırılmadı. Bütün katliam dosyalarında, Roboski’de, Suruç'ta, Gar katliamında olduğu gibi, bugün de failler korundu. İktidar, cezasızlık politikasıyla dosyaların üzerini kapatmak istiyor. Roboski’ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Roboski aydınlatılmadıkça, yaşananlar açıkça halka anlatılmadıkça ülke siyasetinde sivilleşme, demokratikleşme söz konusu olmayacaktır.”