‘Kürdistan’ gözaltısına protesto: Tarihsel hakikat değiştirilemez

img

SİİRT - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cemil Taşkesen'in gözaltına alınmasına tepki göstererek, Kürdistan hakikatinin değiştirilemeyeceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde “Bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır” ifadesini kullanan Cemil Taşkesen'in gözaltına alınmasını basın açıklaması ile kınadı. Açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş ile HDP'liler katıldı.

‘İNKAR DEVAM EDİYOR’

Burada konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş,  Taşkesen'in Kürdistan kelimesi kullandığı için gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Cemil Taşkesen’in gözaltına alınması kesinlikle hukukla hiç bir alakası yoktur. Bugün cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıl dönümü, 98 yıllık inkar bu şekilde devam ediyor. İnkarın inkarı ile karşı karşıyayız. Tarihsel bir hakikat ile karşı karşıyayız. Bu tarihsel hakikati hiç bir yönetim, hiç bir iktidar değiştiremedi. AKP, MHP iktidarı da bunu değiştiremeyecek. Osmanlı’da Kürdistan eyaleti var, İran'da Kürdistan eyaleti var, şu an Türkiye, Federal Kürdistan ile diplomatik ilişkiler içinde. Gümrük anlaşmaları yapıyor, anlaşmalarda Kürdistan yazılmıyor mu? Arkada Kürdistan bayrağı yok mu? Yani bunu anlamak mümkün değil. Kürde Kürt olduğunu söylenmesi yasaklanıyor. Yaşadığı toprakların adının söylenmesi yasaklanması isteniyor” ifadelerini kullandı.

‘TAŞTEKİN’İ SERBEST BIRAKIN’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın daha önce kullandığı Kürdistan kelimesini hatırlatan Beştaş, "O dönemin başbakanıyken grup toplantısında Osmanlı’da Kürdistan eyaletinin olduğunu bunu konuşanları korkaklıkla suçladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi arşivinde Kürdistan’ın nasıl yazıldığını, nasıl değerlendirildiğini bütün ayrıntıları ile bütün Türkiye ve dünya kamuoyuna ilan etti. Cemil Taşkesen’i derhal serbest bırakın ve bu inkarın hiç bir sonucunun olmayacağını kabul edin” dedi.