İki kentte kadına şiddet

img

ANKARA - Konya’da Nuriye Ünver isimli bir kadın evli olduğu erkek tarafından katledildi, Kayseri’de Ö.C isimli kadın evli olduğu Y.Ö isimli erkeğin şiddetinden kaçarken yaralandı.  

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Ahi Evran Mahallesi 745'inci Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda Ö.C. isimli kadın, evli olduğu Y.Ö. tarafından şiddet görmesinin ardından evden uzaklaşmaya çalıştı. Balkondan sarkıttığı çarşafla aşağıya inmeye çalışan kadın, 3'üncü kattan aşağıya düştü. 
 
Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırılan C.Ö. tedavi altına alındı. Polis ekipleri de Y.Ö.'yü gözaltına aldı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
KONYA’DA KADIN KATLİAMI
 
Bir diğer kadına yönelik şiddet de Konya'da yaşandı. Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, Nuriye Ünver evli olduğu Ali Rıfai Ünver tarafından babasının evinde öldürüldü. Ünver, Nuriye Ünver ile aynı evde bulunan, babası Abdullah Akarsel, annesi Hüsniye Akarsel ile babaannesi Nebahat Akarsel’i de yaraladı.
 
GÖZALTINA ALINDI
 
Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Cihanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Nuriye Ünver, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan Abdullah Akarsel ile Nebahat Akarsel’in de durumunun ağır olduğu öğrenildi.
 
Olaydan sonra kaçan Ali Rıfai Ünver ise jandarma ekiplerince Konya kent merkezinde olayda kullandığı suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.