‘Türkiye KDP’nin desteğiyle kimyasal silah kullanıyor’

img
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin KDP’nin desteğiyle kimyasal silah kullandığını belirten Şehit Aileleri Derneği üyesi Neceh Gulo, cenazelerin KDP-Türkiye ittifakının teşhir olmaması için verilmediğini söyledi. 
 
Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonlarına dahil olan Kürdistan Demokrat Partis’'ne (KDP) bağlı güçlerin Xelîfan bölgesinde kurduğu pusu sonucu 5 HPG’li yaşamını yitirdi, biri yaralı 2 HPG’li sağ kurtuldu. HPG’lilerin aileleri, cenazeleri almak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’den Sêmalka Sınır Kapısı üzerinden Federe Kürdistan Bölgesi’ne geçmek istedi. Burada KDP güçleri tarafından engellenen ailelerin başlattığı nöbet eylemi, 26 gündür devam ediyor. 
 
Xwebûn yazarı Mehmet Ali Ertaş, ailelerin nöbet eylemine ilişkin Qamişlo Şehit Aileleri Derneği üyesi Neceh Gulo ile konuştu. Eylemin halkın destek ve dayanışmasıyla sürdürüldüğünü belirten Gulo, KDP’nin şimdiye kadar talepleri karşılamadığını, yazılı başvurularının da reddedildiğini söyledi. 22 anneyle birlikte Sêmalka Sınır Kapısı’na gittiklerini ancak KDP’nin silahlı güçleri tarafından engellendiklerini ifade ederek, “Yolumuz kesildi. Yetkililerle görüşmemiz engellendi. Bizlere, ‘Cenazeler ya İran’da yada Türkiye’de’ denildi” diye aktardı. 
 
'PARTİLER SESSİZLİĞİNİ BOZMALI'
 
Gulo, ikinci yazılı başvurularının da reddedildiğini belirterek, bu kez “Çadır kaldırılmadan, hiç bir şey yapmayacağız” denilerek, tehdit edildiklerini söyledi. Kürtlerin sessizliğini eleştiren Gulo, “Sessizlik büyük tehlike barındırıyor. Kürt partileri sessizliğini bozmalı, bizi duymalı, bu duruma tepki göstermesini bekliyoruz. Şimdiye kadar hiçbir Kürt partisi ‘Ne istiyorsunuz?’ diye sormadı. Dünya kamuoyu bizi izliyor. Biz cenazelerimizi istiyoruz” dedi. 
 
KİMYASAL SİLAH TEPKİSİ
 
Türkiye’nin saldırılarına destek veren uluslararası güçlere tepki gösteren Gulo, “Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına sessiz kalan güçler, Türkiye bu silahları Kürdistan dağlarında Kürtlerin soykırımı için kullanıyor” diye seslendi. 
 
Türkiye’nin KDP’nin desteğiyle kimyasal silah kullandığını dile getiren Gulo, “KDP ve Erdoğan ittifakının farkındayız. Kürdistan’a yönelik saldırılar bu ittifakın sonucudur. KDP’nin desteğiyle çocuklarımıza savaş açtılar. Yine de istedikleri sonucu alamadılar. Bu kez kimyasal silaha başvurdular. Çocuklarımız kimyasal silah saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. KDP’ye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Türkiye’nin saldırılarına destek vermeyin. Kürt partileri aklını başına almalı, birlik için çaba göstermeli” diye konuştu. 
 
Gulo, cenazelerin verilmemesine dair, “İhanetlerinin teşhir olmaması için cenazelerimiz verilmiyor. O nedenle cenazelerin İran ve Türkiye’de olduklarını söylüyorlar” dedi. 
 
‘İHANETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’
 
Cenazelere yönelik uygulamalara karşı Kürtlere seslenen Gulo, “Bütün anneler bu uygulamalara karşı birlikte mücadele etmeli. Biz cenazelerimizi istiyoruz. KDP, Türkiye ile birlikte hareket ederek, cenazelerimizi saklıyor. Bu Kürtlerin iradesine saldırıdır. Ne olursa olsun, bu saldırılara karşı mücadele edeceğiz. İhanete, katliamlara geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.