Apro Diril yine serbest bırakıldı

img
ŞIRNAK - Hürmüz ve Şimoni Diril çiftinin kaybolması soruşturmasında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine tekrar tutuklanan Apro Diril, yine serbest bırakıldı.
 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, dosyasında tutuklanan Apro Diril, tekrar tahliye edildi. Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 23 Haziran’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Apro Diril, 10 Eylül tarihinde tahliye edildi. Beytüşşebap Savcılığı’nın yapmış olduğu itiraz üzerine 2 Ekim’de tekrar tutuklanan Apro Diril'in, dün akşam saatlerinde bir kez daha tahliye edildi. 
 
NE OLMUŞTU
 
Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 8 Ocak 2020’de ortadan kayboldu. Şimoni Diril’in cenazesi 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulunurken, 600'ü günü aşkın süredir Hürmüz Diril'den haber alınamıyor. Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dosyanın tek tutuklu sanığı Apro Diril iki kez tutuklanıp, serbest bırakıldı.
 
Soruşturmada “Gizlilik” kararı da devam ediyor.