Kürkçüler Cezaevi’nde koğuşlara ‘özel ekip’le baskın

img
ADANA - Koğuşlara “özel bir ekip” ile baskın yapılıp eşyalarına el konulduğunu belirten gazeteci İbrahim Karakaş, düşme sonucu yaralandığını, ancak ağız içi aramayı kabul etmediği için hastaneye götürülmediğini söyledi.
 
Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı İbrahim Karakaş, maruz kaldıkları hak ihlallerini ailesi aracılığıyla paylaştı. Koğuşlarının basılmasıyla bir provokasyon girişimi yapıldığını ifade eden Karakaş, koğuş temizliği sırasında ise ayağının kayması sonucu merdivenlerden düşüp, yaralandığını anlattı.
 
'ÖZEL BİR EKİP GETİRİLDİ'
 
Karakaş, tabi tutuldukları hak ihlallerini şöyle dile getirdi: "Çarşamba (27 Ekim) günü cezaevine getirilen özel bir ekip ile koğuşlarda arama yapıldı. Yapılan aramada çok sayıda kitap, tutuklu ve hükümlülerin kendileri için yazdıkları yazı, dergi ve yayınlara keyfi bir biçimde hiçbir gerekçe gösterilmeden el konuldu. Biz bunlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Fakat daha sonra suç duyurusunda bulunan tüm tutsaklar hakkında disiplin soruşturması açıldı.”
 
AĞIZ İÇİ ARAMA DAYATMASI
 
Temizlik sırasında yere düşme sonucu vücudumda morluklar oluştuğu için önce revire götürüldüğünü belirten Karakaş, “Buradan hastaneye sevk edilme istenildi. Üstüm başım su içinde hastaneye sevkim yapılacağı sırada jandarma bana ağız içi arama ve kelepçe dayatmasında bulundu. Bu dayatmayı kabul etmediğim için hastaneye götürülmedim. Ağrılarım var, vücudumda morluklar da mevcut. Buna rağmen hastaneye götürülmedim" dedi.