Cenazesi 450 gram kalan Balur, defnedildi

img

ŞIRNAK- Bagok Dağı’nda yaşamını yitiren HPG’li Hediye Balur’un 450 gram kalan cenazesi, 178 gün sonra defnedildi.

Mardin Nusaybin ilçesinde bulunan Bağok Dağı kırsalında 7-8 Mayıs tarihleri arasında HPG’liler ile operasyona çıkan asker ve korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüğü bölgenin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve helikopterlerle bombalanması sonucunda 6 HPG’li yaşamını yitirdi. Çeşitli tarihlerde 5 HPG’linin cenazesini ailelerine verilirken, Hediye Balur’un (Silav Ronahî) cenazesi 7 ay sonra ailesine verildi.

Eylül ayında Mardin Savcılığı tarafından aranarak cenazelerini almaları için Mardin’e çağrılan aile, kızlarının cenazesinden 450 gram kaldığı ve Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) eşleşme sonuçları bekleneceği gerekçesiyle aileye verilmedi. ATK’den DNA sonuçlarının gelmesi üzerine bugün Mardin Savcılığı’na giden aile, ifade işlemlerinin ardından kızlarının cenazesini aldı. Mardin’den cenazeyi alan aile, defin işlemleri için Şırnak’ın İdil ilçesine getti. Cenaze, İdil ilçesinde bulunan Şex Hesen Mezarlığı’nda defnedildi.

Mezarlık girişinde bekleyen kitle, “Tu bi xêr hatî Kurdîstanê”, “Şehîd namirên” sloganları ile cenazeyi karşıladı. Cenazeyi, mezarlık girişinde kadınlar karşıladı. Dini vecibelerin ardından cenaze defnedildi.