Konya'da Dünya Rojava Günü kutlandı

img
KONYA - HDP Konya İl Eşbaşkanı Songül Çetin, "2 Kasım Dünya Rojava Günü, tanklara karşı insan iradesinin unutulmayacak simgesidir" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl Örgütü, 2 Kasım Dünya Rojava Günü dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Konya İl Eşbaşkanı Songül Çetin, DAİŞ’in saldırıları karşısında verilen mücadeleye değinerek, “Rojava’da ortak insanlık değerleri, kadın özgürlüğü, halkların özgürlüğü, demokratik ulus, inanç ve umut gibi büyük insani değerleri ortaya çıktı” dedi.
 
‘HİÇBİR SALDIRI GERÇEĞİ KARARTAMAYACAK’
 
Çetin, “2 Kasım Dünya Rojava Günü, tüm dünyada barbarlığa karşı insanlığın, tank, toplara karşı insan iradesinin unutulmayacak simgesidir. Bu direniş, 21. Yüzyılda barbarları ve onların arkasındaki tüm güçleri yenilgiye uğratan direniş olarak tarihteki yerini almıştır. Hiçbir saldırı ve karalama bu gerçeği karartamayacak, güneşi balçıkla sıvamak isteyenlerin yarın tarih karşısında hiçbir hükmü kalmayacaktır. Bu vesile ile 2 Kasım Dünya Rojava Günü bütün ezilen halklara ve inançlara kutlu olsun. Direniş ve dayanışma ile barbarlığın ve zulüm sahiplerinin yenileceğini bizlere gösteren ve bu uğurda hayatını verenleri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.