Goran Hareketi Grup Başkanı: Özerk Yönetim tanınmalı

img
HABER MERKEZİ - Federe Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Goran Hareketi Grup Başkanı Gülistan Seîd, parlamentonun Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni resmi olarak tanıması gerektiğini söyledi.
 
Katalonya Parlamentosu, 20 Ekim’de oy çokluğu ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni resmi olarak tanıyan ilk parlamento oldu. Federe Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Goran Hareketi Grup Başkanı Gülistan Seîd, Özerk Yönetim’in Federe Kürdistan Bölgesi’nde de resmi olarak tanınması gerektiğini söyledi. 
 
RojNews’e konuşan Gülistan Seîd, “Doğal kaynaklarının varlığı, işleyen bir yönetim ve her aşamada özerk idari yapı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’de kendini barındırıyor. Son birkaç yıldır Özerk Yönetim’in deneyimlerinde gördüğümüz gibi başarılı bir şekilde çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.
 
ÖZERK YÖNETİM TANINMALI
 
Seid, Özerk Yönetim’in ekonomik altyapıyı iyileştirdiğini, halkın yaşam koşullarını düzelttiğini ve tüm halk bileşenlerinin haklarını güvence altına aldığını belirterek, “Kürtler her zaman diğer parçalar için de iş birliği ve koordinasyon içinde olmalıdır. Özellikle Güney Kürdistan, Kürdistan’ın diğer parçalarını desteklemelidir. Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kobanê savaşı sırasında pêşmerge gönderme kararı aldığı gibi Özerk Yönetimi de resmi olarak tanımalıdır” ifadelerinde bulundu. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin parlamento tarafından resmen tanınması için bir proje olması gerektiğini vurgulayan Said, “Bu proje de özel kişiler tarafından hazırlanmalıdır. Tüm bileşenlerin, parlamentodaki farklı parti ve kesimlerin de desteğini almalıdır” dedi.