Kürtler OPCW’ye yürüdü: Kürdistan’a heyet gönderilsin

img

HABER MERKEZİ - Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına karşı Lahey Adalet Divanı önünden OPCW’ye yürüyen Kürtler, saldırıların sürdüğü Federe Kürdistan Bölgesi’ne heyet gönderilmesini istedi. 

Avrupa’da yaşayan Kürtler, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 24 Nisan’dan bu yana sürdürdüğü sınır ötesi operasyonda kimyasal silah kullanmasına karşı Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı önünde toplandı. Burada Türkiye’nin kimyasal silah kullanımını protesto eden Kürtler, daha sonra BM Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) yürüyüş düzenledi. 
 
'TÜRKİYE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'
 
Burada açıklama yapan Kürtler, OPCW’den sorumluluklarına sahip çıkmasını ve Türkiye’nin kimyasal silah saldırılarının sürdüğü Federe Kürdistan Bölgesi’ne heyet gönderilmesini istedi. Türkiye’nin bölgede savaş suçu işlediğini belirten Kürtler, uluslararası kamuoyunu da harekete geçmeye çağırdı. 
 
KURUMLARIN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Yürüyüş öncesi açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, “Bugün burada toplanmamızın nedeni baştan Lahey Adalet Divanı’nın sessizliği ve adaletsizliği olmak üzere Avrupa’daki tüm uluslararası kurumların sessizliğidir” dedi.

Göksungur, bu sessizliğin Kürt halkının kimyasallarla katledilmesi için cesaretlendirdiği tepkisinde bulundu.

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus da, Adalet Divanı’na seslenerek “Kürt halkının da adalete ihtiyacı var” dedi. Kürt halkının Avrupa ülkelerinin sattığı silahla katledildiğini belirten Karamus, “Diktatör Erdoğan en modern silahları Kürt halkına karşı, kadın, çocuk, yaşlı demeden kullanıyor” dedi.

Bazı eylemciler maskeler ve beyaz kombinasyonlarla kimyasal silahlara tepkilerini dile getirirken, OPCW’nin sessizliğini protesto eden döviz ve pankartlar taşındı.

Eylemciler OPCW önüne ulaştığında yolu trafiğe kapatarak, kimyasal saldırıları canlandırdı.

Polis kitleyi ablukaya aldı.

KARTAL: GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARIN 

Kitleye hitaben konuşan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ise, Kürt halkı adına Avrupa’daki Kürt kurumları ve halkı olarak Lahey Adalet Divanı önüne geldik. Dedik ki Kürt halkına yönelik adaletsizlik son bulsun. OPCW önüne geldik. Sesimizi ulaştırmak istiyoruz. Artık yeter Kürt halkına sessiz kaldığınız. Kürt halkının uğradığı katliamları seyrettiğiniz yeter artık. OPCW’nin halkımızın sesini duymasını istiyoruz. Kürt halkına yönelik kimyasal kullanılıyor, bu yüzden gidin inceleyin. Gerçeği ortaya çıkarın, kamuoyuna açıklayın.Buraya gelen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Direnişlerini kutluyoruz. Herkesin Kürt halkının sesini duymasını umut ediyoruz. Kimyasalla ilgili gerçekler ortaya çıkarılıncaya, sessizlik kırılıncaya  kadar Avrupa’daki Kürdistanlılar ve Kürt dostları olarak eylemlerimizi devam ettireceğiz. Direnmek yaşamaktır, direnişinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Kitle, atılan sloganlar ardından dağıldı.