Batıkent halkı: Mahallede uyuşturucuya izin vermeyeceğiz

img

ANKARA – Tacize engel olmaya çalışırken katledilen Haydarcan Kılıçdoğan için yapılan açıklamada konuşan Batı Sitesi Muhtarı Ali Fidan, mahallede uyuşturucu vakalarının arttığına dikkat çekerek, satıcıları  mahallede barındırmayacaklarını belirtti.

Batıkent halkı, Ankara Yenimahalle’ de 31 Ekim’de Batıkent Meydan’da yürüdüğü sırada uyuşturucu madde kullanmış bir grup erkeğin 13-14 yaşlarındaki kız çocuklarını taciz ettiğini fark edince engel olmaya çalışması üzerine katledilen Haydarcan Kılıçdoğan için basın açıklaması gerçekleştirdi. “Batıkent’te çetelere ve uyuşturucuya izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı açıklamada halk sık sık “Katiller halka hesap verecek”, “Çetelere geçit vermeyeceğiz” sloganları atıldı. Açıklamaya HDP’li ve CHP’li milletvekilleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

‘KATLEDİLEN İLK GENÇ DEĞİL’

Açıklamada konuşan Batı Sitesi Muhtarı Ali Fidan, Kılıçdoğan’ın çevresinde olanlara ve toplumsal sorunlara duyarlı olduğunu belirterek derin üzüntü içinde olduklarının ifade etti. Tacize uğrayan iki genç kıza canı pahasına sahip çıktığını hatırlatan Fidan, “Haydarcan bugün aramızda, kalbimizde. Burada yüzlerce Haydarcan var. Haydarcan burada kaybettiğimiz ilk gencimiz, ilk arkadaşımız değil. Daha önce de arkadaşlarımızı benzer nedenlerle kaybettik burada” diye konuştu.

‘KATİL POLİTİKALARI ÜRETEN’

Mahallede uyuşturucu vakalarının arttığına dikkati çeken Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler Batıkentliler olarak artık yeter diyoruz. Gerici, ırkçı, mezhepçi, kadın düşmanı, türcü her türlü politikanın sonuçları giderek yozlaşan, birbirine düşmanlaşan azılı katiller doğuruyor. Haydarcan'ın katili yalnızca iki kişi değil bu politikaları üretenlerdir. Uyuşturucu satanları da çeteleri de, yozlaşan, kimliksizleşen kişileri de Batıkent'te barındırmayacağız. Bizler gençlerimizin şarkılar söyleyebildikleri, danslar edebildikleri, kadınlarımızın sokaklarında 24 saat rahatça, korkusuzca gezebildikleri, büyüklerimizin huzurla yaşayabildikleri bir Batıkent hayalini kuranlarız. Özgür, demokratik ve laik yaşam alanlarında kardeşçe yaşamak. Kardeşliğimize, değerlerimize gölge düşürenlere karşı da mücadele edeceğimizi buradan tekrar ilan ediyoruz. Haydarcan kalbimizdesin.”

Açıklamanın ardından Kılıçdoğan’ın katledildiği yere karanfil bırakıldı.