Van Barış Anneleri Meclisi kuruluşunu ilan etti

img

VAN – Van Barış Anneleri Meclisi kuruluşunu ilan etti. Anneler, savaşa karşı barışı örgütleyeceklerinin mesajını verdi.

Van Barış Anneleri Meclisi düzenlenen bir etkinlikle kuruluşlarını ilan etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binasında düzenlenen programa HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Van İl Eşbaşkanları Handan Karakoyun ve Fikret Doğan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları Gülderen Varlı ve Çetin Uyar, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri,  Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri ve Diyarbakır Barış Anneleri yanı sıra birçok kadın katıldı.

‘MECLİSİN KURULUŞU BİZİ ONURLANDIRDI’

Etkinlik, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İlk olarak konuşan HDP Van İl Eş başkanı Handan Karakoyun, ülkede barışın ve demokrasinin temsilcileri olan annelerin her dönem de mücadelelerini sokaklara çıkarak seslerini yükselttiğini belirtti.  Annelerin mücadelesi önünde saygıyla eğildiklerini ifade eden Karakoyun, “Meclislerinin kuruluşu bizi çok onurlandırdı. Gururluyuz. Başarılar diliyorum” dedi.

BARIŞ TEMENNİSİ

Diyarbakır Barış Anneleri Meclis üyesi Nafya Yiğit de, annelerin yıllardır inatla sürdürdüğü yürüyüşün barışa, özgürlüğe, demokrasiye vesile olması temennisinde bulundu. Yiğit, savaştan en fazla annelerin canının yandığını ve gözyaşları akıttığını vurguladı.

‘KÜRT KADINLARININ MÜCADELESİ ÖRNEKTİR’

Son olarak söz alan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ise, “İnanıyorum ki bu kuruluş özgürlük, barış, demokrasi mücadelemizde bize büyük bir coşku katacaktır. Annelerin mücadelesi dünyaca biliniyor. Bugün kadınlar sadece acı, gözyaşı ile tanınmıyor. Bugün Kürt anneleri, kadınları mücadelesiyle mücadelenin sembolü haline gelmiştir” dedi.

‘KARA FAŞİZME KARŞI MÜCADELEMİZ KAZANACAK’

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde annelerin yıllardır öncülük yaptığını belirten Taşdemir “Bugün Kürdistan da baskı var. Yıllardır PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit var. Yine cezaevlerinde hak ihlalleri sürüyor. Tüm bu baskılara karşı, kara faşizme karşı mücadelemiz kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri tanıtıldı. Ardından TJA aktivistleri beyaz karanfil ve beyaz tülbentleri annelere taktim etti.

Etkinlik, HDP il bahçesinde halaylarla son buldu.