MİT’in ajanlık dayattığı mülteci Sülo 8 ay sonra serbest

img

MARDİN - Ajanlık dayatmasına maruz kaldıktan sonra Mart ayında gözaltına alınarak, sınır dışı edilmek istenen mülteci Ali el Sülo, 8 ay sonra serbest bırakıldı.

Suriye’nin Şam kentinden 2013 yılında ailesiyle birlikte Mardin’e göç eden ve Mart ayında gözaltına alınarak, önce Antep ardından Van Geri Gönderme Merkezi’ne (GGM) gönderilen Ali El Sülo’nun avukatlarının yaptığı üçüncü itiraz kabul edildi. Sülo, 8 ay sonra sınır dışı edilmek üzere tutulduğu Van GGM’den serbest bırakılarak, Mardin’deki ailesine kavuştu.

Ocak 2021’de çağrıldığı Mardin İl Göç İdaresi’nde Mardin İl Müdürü Sefa Kenar ile kendilerini istihbarat olarak tanıtan kişilerin “ajanlık” dayatmasına maruz kaldığı için suç duyurusunda bulunan Sülo, “YPG üyesi olduğu” iddiası ile gözaltına alınarak Van GGM’ye gönderilmişti. Avukatlarının AYM’ye yaptığı başvuru üzerine hakkında tedbir kararı alınan Sülo’nun 6 ay GGM’de tutulmasına karar verilmişti. Ancak 6 aylık süre dolmasına rağmen serbest bırakılmayan Sülo’nun, “DAİŞ üyesi olduğu” iddiası ile avukatlarının itirazları iki defa reddedilmişti. Daha sonra ortaya çıkan bir belge Sülo ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) uğraştığını ortaya çıkmıştı.