Erdoğan'ın katılacağı açılış için devlet teyakkuza geçti

img

MARDİN - Ilısu Barajı’nın açılışı için bölgeye gelecek olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı için cami minarelerinden anons yapıldı, muhtarlara talimat verildi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ismi sonradan Veysel Eroğlu Barajı olarak değiştirilen Ilısu Barajı’nın ikinci hidroelektrik türbininin açılışı için Mardin’in Dargeçit ilçesi ile Batman'ın Hasankeyf ilçesine gelecek. Erdoğan’ın programını kapsamında Mardin Valiliği ile Mardin ilçe kaymakamlıkları çağrılar yaparken, muhtarlara da talimatlar gönderildi.

Edinilen bilgilere göre kimi kaymakamlıklar muhtarlar ile yaptıkları toplantılarda Erdoğan’ın programına katılımlarının "zorunlu" olduğunu aktardı. 

Ayrıca il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilen talimatlarda öğretmenler ve öğrencilerin katılım sağlamaları için çalışma yapılması istendi. Okul müdürleri talimatlar kapsamında görüştükleri muhtarlara öğrencilerin katılımlarını sağlamalarını istedi. Ancak kimi muhtarlar çocukların sorumluluklarını alamayacaklarını belirterek, talebe olumsuz cevap verdi. 

Program kapsamında müftülükler de cami imamlarına benzer şekilde talimat verirken, Savur ilçesine bağlı Evîna (Sürgücü) kırsal mahallesinde cami minaresinden Erdoğan'ın geleceği duyurularak, yurttaşların katılımları istendi. Yapılan duyuruda belediye tarafından organize edilen otobüslerin yurttaşları bölgeye götüreceği duyuruldu.

AKP’li belediyeler ve kayyım yönetimindeki belediyelerden yapılan duyurularda da Erdoğan'ın katılacağı program için otobüslerin kaldırılacağı duyurusu yinelendi.