Tahir Çetin cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

img

HAKKARİ - Yüksekova’da, Tahir Çetin'in öldürülmesiyle ilgili yargılanan 4 sanığa, “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 7 Ocak 2020’de esnaflık yapan Tahir Çetin’i (41) öldürüp, cenazesini çalıştığı iş yerinin önüne bırakılmasına ilişkin Necdet Özdemir, Selahattin Özdemir, Yıldırım Düzen ve Hoca Kaya hakkında “tasarlayarak öldürmek” ve “nitelikli yağma” suçundan açılan davanın karar duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dünkü duruşmaya tutuklu sanık Necdet Özdemir katılırken, daha önce haklarında adli kontrol şartı ve mahkemeye katılım zorunluluğu getirilen sanıklar Selahattin Özdemir, Yıldırım Düzen ve Hoca Kaya ise katılmadı. Özdemir duruşmada tüm suçu üzerine alarak, diğer 3 kişinin ilgisi olmadığını söyledi. 
 
CEZA VERİLDİ 
 
Yapılan savunmaların ardından mahkeme, 4 sanığa “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ayrıca Necdet Özdemir, Hoca Kaya ve Selahattin Özdemir’e “nitelikli yağma” suçundan 7’şer yıl hapis cezası verdi. 
 
İNDİRİM YAPILMADI 
 
Duruşma sonrası konuşan Çetin ailesi avukatı Nezir Eraki, "Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında indirim uygulamadı. Çünkü sanıkların etkin pişmanlık veya normal pişmanlık duyacakları bir eylemleri olmadı. Her 3 sanığa da ayrıca 'nitelikli yağma suçundan' 7 şer yıl ceza verildi. Ve bu cezada da indirim yapmadı" diye konuştu.
 
Ayrıca tanık olarak dinlenenlerin gerçekleri söylemediğini ve aile bireylerinin bu davada yalnız bırakıldığını söyleyen Eraki, “Ara kararla diğer 3 sanığın tahliye edilmesi hukuki değildi. Halkımızın böylesi bir olay karşısında mağdur ailenin yanında olması, sanıkların cezalandırılması yönünde destekte bulunması gerekirken, hiç kimse mağdur ailenin yanında olmadı” dedi.