Taciz faili okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı

img
İZMİR - Öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu belirtilen Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi müdürü M.A. hakkında soruşturma başlatıldı. 
 
İzmir’in Tire ilçesinde bulunan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi müdürü M.A. hakkında öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ve tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürerken, okuldan 10 yıl önce mezun olmuş bir kadın da M.A.’nın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Yine bir çok öğrenci, aynı müdür tarafından taciz edildikleri yönünde ifade verdi. 
 
Okuldaki cinsel tacize tepki gösteren Sosyalist Liseliler, açıklama yaptı. Açıklamada, “Liselerimizde gerici, tacizci, istismarcı idareciler istemiyoruz! İzmir Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi’nin müdürüne kadın öğrencileri taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürerken başka öğrenciler de okul müdürü tarafından istismar edildiklerini anlattı” denildi. 
 
'İKTİDAR HESAP VERMELİDİR'
 
Okulda yaşanılanların münferit bir vaka olmadığı, sistematik olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Liselerimizde meydana gelen tüm bu olayların sebebini biliyoruz. 10 yıldır Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi’nin müdürü M.A.’nın çeşitli tacizlerine göz yumanlar, kız öğrenciler üzerinde psikolojik ve bedensel hasara yol açmış. Olay ortaya çıkınca da üstünü örtmeye, tacizci müdürü aklamaya çalışmıştır. Kadına karşı şiddetin, tacizin her gün daha fazla tırmandığı ülkemizde, istismar okullara kadar girmiştir. Bunları besleyen, ön açan, kollayan AKP iktidarı eğitim sistemini getirdiği yerin hesabını vermelidir! Biz Sosyalist Liseliler olarak, okullarımızda AKP’nin kendi yandaşlarını atadığı tacizci, istismarcı, gerici idarecileri kabul etmediğimizi ilan ediyoruz! Tarikat, cemaat yurtları kapatılana kadar; okullarımızdan istismarcı idarecileri gönderene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”