Eğitim Sen: Aydın'da okul yönetimleri suç işliyor

img
AYDIN - Seçmeli derslerin okul yönetimleri tarafından belirlendiği ve bunun suç olduğunu hatırlatan Eğitim Sen Aydın Şubesi, derslerin veli ve öğrencilerin öz iradeleriyle seçilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Aydın Şubesi, kentteki okullarda Kürtçenin seçmeli ders listesinden kaldırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığının seçmeli dersler konusunda yönlendirmeler yaptığı hatta bazı okullarda okul yönetimi tarafından seçildiği belirtilen açıklamada, “Aydın’da da bazı okul müdürlerinin seçmeli dersler konusunda somut paylaşımlar, öğretmenler grupları üzerinde yazılarla öğrencilerin özellikle 'Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı v e Temel Dini Bilgiler' seçmeli derslerin öğrenciler ve veliler tarafından seçmeleri konusunda çalışmalar yapmaları istenmektedir” ifadeleri yer aldı.
 
ÖZ İRADEYLE SEÇİLMELİ
 
Öğrenci ve velilere öz iradeleri ile seçim yapma çağrısında bulunulan açıklamada, “Seçmeli derslerin nasıl seçileceği bellidir. Bu tercihin tümüyle öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda olması gerekmektedir. Her seferinde öğretmen durumu ve fiziki olanakların yetersizliği gerekçe gösterilerek sadece önceden belirlenmiş bazı derslerin seçilmesini istemek çelişkili bir durumdur. Geçmişte yaşandığı gibi bazı derslerin öğrencilerimiz için ‘zorunlu seçmeli’ hale getirilmek istenmesi gibi uygulamalar kabul edilemez. Özellikle dini içerikli bazı derslere yönelik olarak gündeme gelen  ‘zorunlu seçmeli ders’ uygulamasına kesinlikle izin verilmemelidir” denildi.
 
SUÇ İŞLENİYOR
 
Veli ve öğrenciler adına ders seçen okul yönetimlerinin suç işlediği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Eğitim Sen olarak, seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde hangi nedenle olursa olsun mağdur edilen veli ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, eğitim politikalarına ilişkin her konuda olduğu gibi, bu konuda da her türlü siyasal ve ideolojik yönlendirmenin karşısında duracağımızın, seçmeli ders seçimi sürecini yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”