Cizre Katliamı’na tepki gösteren avukatların duruşması erteledi

img
İSTANBUL- Cizre Katliamına karşı sokağa çıkan avukatların yargılandığı davanın duruşması ertelendi.
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015 sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan katliama karşı İstanbul Barosu ile Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yaptıkları protesto eylemi nedeniyle haklarında, “Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 19 avukatın yargılandığı davanın 27’nci duruşması İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya yargılanan avukatlardan Mehmet Emin Erdem ve birçok avukat katıldı.
 
ZAMAN KAYBI OLARAK GÖRDÜ
 
Gazi Davası’nda tutuklu bulunan ve bu dosyadan da yargılanan avukat Can Atalay’ın avukatı Evren İşler, müvekkilinin duruşmada Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilmesi talebinde bulundu. Ancak mahkeme, İşler’in talebini, “Zaman kaybı” olarak gördü. İşler’in tepki göstermesi ardından mahkeme, talebi kabul ederek, Atalay’ın duruşmada hazır edilmesi için ara verdi.
 
SAVCI YERİNE MAHKEME BAŞKANI OKUDU
 
Duruşmaya bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile katılan Atalay, savcının bu celse için hazırladığı mütalaayı okumasını istedi. Mütalaayı ise savcı yerine mahkeme başkanı okudu. Mütalaada, dosya kapsamındaki yargılanan avukatlar hakkında benzer suçtan mevcut soruşturma ya da kovuşturma bulunup bulunmadığının araştırılmasına, bulunduğu takdirde dosya suretlerinin celbedilmesine ve bu dosya ile birleştirme hususunda değerlendirme yapılmasına karar verilmesini talep etti.
 
KARŞI ÇIKTILAR
 
Atalay, söz alarak bu aşamada diyecek bir şeyin olmadığını söyledi. Daha sonra söz alan Av. İşler, mütalaada yer alan taleplerinin gereksiz olduğunu söyledi. Söz alan Av. Oğuzhan Topalkara, dosyanın geldiği aşama itibariyle tamamlandığını ve verilen mütalaada yer alan hususlara katılmadıklarını ifade etti.
 
SALONDA OLACAK
 
Avukatların beyanları ardından ara kararını açıklayan mahkeme, iddia makamının talebini kabul etti. Mahkeme ayrıca Av. Atalay’ın bir sonraki duruşmada salonda hazır edilmesi için müzakere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.