Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler için birçok kentte anma

img
İSTANBUL- Suruç Katliamı’nın 7’nci yıldönümünde birçok kentte eylem ve etkinlik düzenlenecek. İzmir ve İstanbul’da ise “adalet zincirleri” oluşturulacak.
 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 yılında DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu 33 gencin katledildiği Suruç Katliamı’nın 7’nci yıl dönümü kapsamında birçok kentte eylem ve etkinlik düzenlenecek.
 
Bu kapsamda İstanbul’da 17 Temmuz’da, İzmir’de ise 18 Temmuz’da “Suruç için adalet zincirinde buluşuyoruz” şiarıyla eylem yapılacak. 
 
Katliamın yıldönümüne ilişkin yapılacak eylem ve etkinlik takvimi şöyle:
 
BUGÜN 
 
İstanbul’da Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı’nda (BEKSAV) “bellek ve iyileşme” fotoğraf sergisi ve “Bellek ve İyileştirme Atölyesi” düzenlenecek. İki gün sürecek etkinliğin açılışı saat 13:00’de başlayacak.
 
İzmir’de Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tarafından “Kobane inşa kampanyası ve 7 yıllık adalet mücadelesi” sloganıyla HDP il binasında saat 19:00’da panel düzenlenecek. 
 
YARIN 
 
İstanbul Kadıköy Beşiktaş iskele önünde saat 16:00’da adalet zinciri eylemi gerçekleştirilecek.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç İçin Adalet Platformu ve Gençlik Örgütleri de “Gençlik harekatının hafızası: Suruç Katliamı” sloganıyla Ankara’da Günebakan Gençlik Kültür Evin’de saat 15.00’de panel düzenleyecek.
 
18 TEMMUZ
 
İzmir Karşıyaka İskele karşısında saat 18:00’de adalet zinciri eylemi gerçekleştirilecek.
 
Suruç için adalet platformu, “Suruç katliamı ve adalet mücadelesi” sloganıyla Urfa Barosu’nda saat 15.00’de panel düzenleyecek. 
 
19 TEMMUZ
 
Samsun’da “Neden Suruç’taydık?” sorusuyla Tes-İş’te saat 17:30’da söyleşi gerçekleştirilecek.