Artuklu Belediyesi HDP'li Meclis Üyeleri: Tutaşı’ın istifası sağlık değil, yönetememe sonucudur

img
MARDİN - Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın istifasına dair açıklama yapan HDP'li Meclis üyeleri, "Sayın Tutaşı’nın istifasının nedeni sağlık sorunları değil, yönetememe krizinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur" dedi. 
 
AKP yönetiminde olan Mardin’in Artuklu Belediyesi Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın istifa etmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis üyeleri ve AKP İl Başkanlığı birer yazılı açıklama yaptı. 
 
HDP’li Artuklu Belediye Meclis üyeleri adına yapılan açıklamada, Tutaşı’nın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği açıklamasının aksine "Sayın Tutaşı’nın istifasının nedeni sağlık sorunları değil, yönetememe krizinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur" denildi. 
 
Tutaşı’nın usulsüz işlerle sürekli gündemde olduğu hatırlatılan açıklamada, "Bugün istifa etmesi de yine kendi iradesiyle gerçekleşmemiş, Cumhurbaşkanlığı talimatıyla istifa ettirilmiştir. Seçilmiş bir belediye başkanının, meclisin yerine kayyım atanmasını nasıl doğru bulmuyorsak bir belediye başkanının istifa ettirilmesi de demokratik bir ülkenin demokratik değerlerine aykırıdır" diye konuştu. 
 
Tutaşı’nın icraatlarının denetim raporlarına yansıdığı hatırlatılan açıklamada, buna rağmen Cumhuriyet Başsavcılığının bugüne kadar harekete geçmediği vurgulandı. Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Belediyelerimize hukuksuz bir şekilde kayyım atayan iktidarın belediyeciliği kayyım belediyelerinde olduğu gibi kendi seçilmiş belediyelerindeki yönetim tarzıyla da görüldüğü üzere çökmüştür. Artuklu Belediyesi bunun somut örneğidir. Bizler HDP'li Belediye Meclis üyeleri olarak Sayın Tutaşı hakkındaki Meclis Denetim Raporlarının incelenmesi ve gerekli yasal işlemlerin yapılması için hukuku göreve çağırıyoruz."
 
AKP'DEN AÇIKLAMA
 
AKP adına da İl Başkanı Faruk Kılıç, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tutaşı’nın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği iddiasına yer vererek, "Seçildiği günden bu yana Mardin'imize yapılan hizmetlerde önemli katkılar sunmuştur. Sağlık ve zaman mefhumu gözetmemiş, özveriyle çalışmalarına devam etmiştir. Bu vesileyle; Sayın Belediye Başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü Şahsım ve Partim adına teşekkür eder, Allahtan şifa temennisiyle bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim” dedi.