Uğurlu: Öcalan’ın özgürlüğüyle Türkiye rahat nefes alacak

img
İZMİR - PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 24’üncü yıl dönümünde "Özgürlüğe Yürüyoruz" şiarıyla gerçekleştirilecek yürüyüşe çağrı yapan HDP MYK üyesi İdil Uğurlu, “Öcalan’ın özgürlüğü ile Türkiye rahat bir nefes alacak” dedi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkmasıyla başlayan uluslararası komplonun 24’üncü yıl dönümünde, birçok kentte "Özgürlüğe Yürüyoruz" şiarıyla yürüyüş gerçekleştirilecek. İzmir’de binler, 9 Ekim saat 15.00'te Basmane Meydanı'nda kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İdil Uğurlu, Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun hedeflerini, komplo ile birlikte yaşananlara ve 9 Ekim’de gerçekleştirecekleri yürüyüşe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ HEDEF ALINDI
 
Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun Avrupa, NATO ve emperyalist güçlerden bağımsız olmadığına işaret eden Uğurlu, “Komplo ile Ortadoğu’da yüz yıllık özgürlük, eşitlik, halkların kendini devam ettirme mücadelesi ve buna bağlı oluşan eylem ve mücadele birliği hedef alındı. Yaşadığımız coğrafya hem yeraltı hem yerüstü zenginliklerine sahip. Bu durum halkların bedel ödemesine neden olan bir pozisyona dönüştü. Özgürlük arayışı içerişinde olan halklar ve yükselen mücadele birliğinin paradigmasını gören kapitalist sistem, Öcalan’ı komployla hedef aldı. Sadece Türkiye değil, bütün hegemonik güçler bu şekilde yaklaştı. Hedefleri toplumu hafızasızlaştırmaktı. Çok kapsamlı bir komploydu. Sadece Sayın Abdullah Öcalan şahsında değil, mücadele birliğine yönelik bir komplo olarak görmek gerekiyor” dedi.
 
PARADİGMASI DALGA DALGA YAYILIYOR 
 
Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesiyle tecritle baskılandığını ifade eden Uğurlu, buna rağmen tecridi boşa çıkardığını söyledi. Uğurlu “Sayın Öcalan, cezaevinde olmasına rağmen halklara umut olmaya devam etti. Cezaevinde olması onun fikrinin dünya halklarıyla buluşmasına engel oluşturmadı. Sadece Kürtler değil, beraber bu yolu yürümek isteyen herkeste toplumsal bir görüş oldu. Türkiye’deki iktidar Öcalan’ın yaşam umudunu elinden alarak suç işliyor. Öcalan ağırlaştırılmış tecrit altında, iletişim yok ama paradigması dalga dalga yayılıyor” diye belirtti.
 
‘HALKLA BULUŞMASI SAĞLANACAK’ 
 
Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile halkla buluşmasının sağlanacağını vurgulayan Uğurlu, “Öcalan’ı merak eden, okumak isteyen, araştırmak isteyen çok insan var. Ve gittikçe ilgi çekici olmaya başlıyor. Bu anlamda da sunmuş olduğu bir model vardı. Dolmabahçe Mutabakatı’nda da dile getirildi. Ancak yürütülen politikalar sonucu bu ortadan kaldırıldı. Bugün siyaset yapan HDP’ye karşı yoğun bir saldırı var. Öcalan özgür kalırsa, toplum nefes almış olacak. Bugün sadece Kürt sorununda değil, işçi sınıfı, hak mücadelesi, gençlerin geleceğinin garantiye alınması, ötekileştirilmiş tüm kesimlerin yaşamının bir mutabakata devam ettirmesi gibi durumlar da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasına bağlı” diye aktardı. 
 
‘ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’NE ÇAĞRI
 
Tecride karşı “Özgürlük Yürüyüşü” gerçekleştireceklerini söyleyen Uğurlu, şöyle devam etti: “Daha öncede gerçekleştirdiğimiz Gemlik Yürüyüşü’ne büyük bir sahiplenme vardı. 9 Ekim’de gerçekleştireceğimiz yürüyüşle, Gemlik Yürüyüşü’nün de üstüne çıkmayı hedefliyoruz.”
 
Uğurlu, tüm halkları 9 Ekim saat 15:00’te Basmane’de başlatacaklarını yürüyüşe katılmaya çağırdı. 
 
MA / Delal Akyüz