'En kirli politikalar tutuklulara uygulanıyor’

img
AMED - Adalet Nöbeti’nde konuşan hasta tutuklu Abdülhalim Kırtay’ın kızı Herdem Merwanî, “En kirli politikalar tutuklulara ve ailelerine uygulanmaktadır” dedi.
 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için aileleri tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’nin 378’incisi, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleşti. Eyleme, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ile tutuklu yakınları katıldı.
 
'SİYASİ PARTİLER SÖZÜNÜ TUTMADI’
 
Nöbet eyleminde konuşan hasta tutuklu Abdülhalim Kırtay'ın kızı Herdem Merwanî, hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için eylemde olduklarını hatırlattı. Hasta tutukluların durumunun sürekli gündemde olmasına rağmen çözülmediğini dile getiren Merwanî, şunları söyledi: "Hasta tutsakların durumu giderek kötüye gidiyor. Siyasi partiler söz verdi ancak bugüne kadar sözlerini yerine getirmediler. Ağır hasta olan tutuklular tedavi edilmiyor. Tutuklular uzak cezaevlerine gönderiliyor. En kirli politikalar tutuklular ve ailelerine uygulanmaktadır. Bu ülkenin ayıbıdır, siyasi partilerin ve Adalet Bakanı’nın ayıbıdır. Yapılan bu zulmü kınıyoruz.”
 
Eylem, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.