'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek' için 100 bin imza

img
İZMİR - Okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebiyle başlattıkları kampanya kapsamında 100 bin imzaya ulaştıklarını belirten ÖVDER İzmir Şubesi Başkanı Behram Kaya, talebe karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın sessizliğine tepki gösterdi. 
 
Tüm Öğrenci Velileri Dayanışa Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi, Bornova Kadın Derneği (BORKAD) ve Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV), okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebiyle sürdürdükleri imza kampanyası ile ilgili Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 Nolu Şube’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan ÖVDER İzmir Şubesi Başkanı Behram Kaya, 3 aydır süren kampanya kapsamında yaklaşık 100 bin imza toplandıklarını açıkladı. Gerek sanal medya üzerinden gerekse ilçelerde ve okul önlerinde kurdukları stantlarla imzaların 100 bine ulaştığını vurgulayan Kaya, bu rakamında talebin ne kadar hayati olduğunun gösterdiği olduğunu söyledi.
 
'DEVLET ÇOCUKLARI AÇ BIRAKIYOR'
 
Okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin Meclis’e sunulan önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesini eleştiren Kaya, "Bir devlet geleceğini aç ve yoksul bırakabilir mi? Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor? Çocuklarımızın hakları bir kez daha siyasete alet edildi. İmza masaları ve diğer çalışmalarımızın hiçbirinde ‘Ben bu talebe karşıyım’ diyen çıkmadı. Önergeye ‘hayır’ diyen vekiller acaba kimler adına bu oyu kullandılar?” diye sordu. 
 
'BESLENME EĞİTİM HAKKIDIR'
 
Dengeli beslenmenin bir eğitim hakkı olduğunu dile getiren Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebe karşı sessizliğine tepki gösterdi. Çeşitli kurumlarla ortak yürütülen kampanyanın okullarda ücretsiz öğün verilene kadar süreceğine dikkat çeken Kaya, şöyle dedi: “Bu ve bu gibi soruların cevabı olan imzalarla birlikte; milletvekillerinden önergeyi kabul edip, ek ödenek çıkartılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemeğin hemen verilmesini talep ediyoruz."