Adalet Nöbeti: Tek isteğimiz kanunların uygulanması

img
İZMİR - İzmir’de sürdürülen Adalet Nöbeti’nde konuşan tutuklu yakınları, eylemleriyle zulüm ve savaşa direndiklerini söyledi.  
 
Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi için sürdürülen Adalet Nöbeti İzmir’de 143’üncü gününde devam etti. Bayraklı Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, “Bibin dengê zindanan” ve “Ji girtiyên nexweş re azadî” yazılı önlükler giydi. Sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı nöbete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca İlçe Örgütü yöneticileri de katıldı. 
 
Eylemde konuşan tutuklu yakını Fehime Poyraz, “Yaklaşık 3 aydır Adalet Nöbeti'ni sürdürüyoruz. Taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz. Hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesini istiyoruz. Cezaevlerinde tabutların çıkmasını istemiyoruz. Hak, hukuk, adalet ve barış istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘ZULME YETER’
 
Tutuklu yakını Hanife Gümüş de, nöbet eylemiyle zulme ve savaşa karşı direndiklerini dile getirdi. Gümüş, “Devletten hiç bir isteğimiz yok. Kendi yasalarını uygulasınlar yeter. Barış, adalet ve halkların kardeşliği sağlansın. Ne asker ne de bizim çocuklarımız yaşamını yitirmesin. Kimse ölmesin. Cezaevleri boşaltılsın. Artık bu zulme de katliamlara da yeter. Zulüm edenlerin değil, fakirlerin çocukları öldürülüyor. Adalet ve barış isteyin. Barış ve adaletin kanunlarını istiyoruz. Bu zulme sessiz kalanlarda ayağa kalkıp, sesini yükseltmelidir” diye belirtti.